dan državnosti

Neven Bosilj položio je vijenac i upalio lampaše kod braniteljskog križa i na grobu Vlatka Imbrišića "Malog"

Objavljeno: 28.05.2021. 17:24

Zadnja izmjena: 28.05.2021. 17:27

Objava Socijaldemokratske partije (SDP)

Prije trideset i jednu godinu, 30. svibnja 1990.  konstituiranjem Hrvatskog sabora, započelo je novo razdoblje hrvatske povijesti, stvorena je suverena Republika Hrvatska.

Tim povodom delagacija SDP-a predvođena kandidatom za gradonačelnika Nevenom Bosiljem, gradskim vijećnikom i dragovoljcem Domovinskog rata Brunom Isterom i predsednikom Savjeta za ratne veterane SDP-a i zapovjednikom ratnog broda iz Domovinskog rata Slavkom Hercegom položila je vijenac i upalila lampaše kod braniteljskog križa i grobu poginulog hrvatskog branitelja Vlatka Imbrišića "Malog" koji  je poginuo u Kukunjevcu na Pakračkom bojištu.

"Na ovaj način želimo odati počast svim hrabrim ženama i muškarcima koji su za slobodu koju danas imamo dali najvrjednije - svoj život
Dan državnosti je i prigoda da se prisjetimo svih koji su na bilo koji način pridonijeli izgradnji i razvoju suvremene hrvatske države i našega Grada.
Neka upravo njihova djela budu svima nama mjera i obrazac za budućnost "- rekao je tom prilikom Neven Bosilj čestitavši svim Varaždinkama i Varaždincima sretan Dan državnosti.

Komentari