Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave proslavila 13. rođendan

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 08.06.2015. 15:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: NUM

U Registar udruga Republike Hrvatske upisana je 6. lipnja 2002. godine Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave...

Tada je 17 mladih ljudi odlučilo pokrenuti jednu prekrasnu priču i pružiti mladima sa šireg lepoglavskog područja sadržaj koji će upotpuniti njihovo slobodno vrijeme te im dati priliku da steknu razne vještine i poboljšaju položaj mladih u svojoj zajednici.

Od osnutka pa do sad NUM je proveo više od 100 različitih projekata na svim razinama koji su imali za cilj educirati i zabaviti mlade, ali i sve ostale dobne skupine. Jedni su od osnivača Mreže mladih Hrvatske, sudjelovali su u izradi i promjenama nekoliko zakona i strategija, a u jednom su mandatu čak i ušli u gradsko vijeće s vlastitom nezavisnom listom.

Danas je Nezavisna udruga mladih organizacija mladih koja je često primjer dobre prakse na nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini s kvalitetnim partnerskim vezama u gotovo svim europskim zemljama.

Trenutno broje 224 člana koji organiziraju i provode razne aktivnosti, a znanje i sposobnost plivanja u vodama nacionalnih i međunarodnih fondova donijeli su im gotovo 400 tisuća kuna godišnjeg prometa.
Ne preostaje nam drugo nego im čestitati rođendan i zaželjeti još puno uspješnih i zabavnih godina.

Komentari