USPOS ponovno traži svog predstavnika u Upravnom vijeću JUGS-a

Piše: A.M.

Objavljeno: 23.05.2015. 18:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: ilustracija

Povodom cijelog niza posljednjih događaja koje je potaknuo nalaz Ministarstva financija kojim je utvrđeno nenamjensko trošenje 9,3 milijuna kuna u Javnoj ustanovi Gradski stanovi, oglasili su se stanari POS-a koji ponovno traže svog predstavnika u Upravnom vijeću JUGS-a.

Kako tvrde, kada su to zatražili u siječnju ove godine, gradonačelnik Goran Habuš prozvao ih je "huškačima".

- Žalosno ali istinito da jedan gradonačelnik može tako nešto izjaviti za svoje građane od kojih prima plaću. No o njegovoj kompetenciji nećemo mi već to ostavljamo javnosti na prosudbu - poručuju iz USPOS-a, ističući da bi njihov član, osim što poznaje problematiku, posao obavljao bez nakanade. Prijedlog će stoga pismeno uputiti svim gradskim vijećnicima.

Iako nisu benevolentni spram gradonačelnika, v.d. ravnatelj Gradskih stanova Zoran Svetec i dalje, jednako kao i u siječnju, uživa njihovu podršku.

- Do sada svi naši razgovori održani su u najnormalnijim uvjetima i sa prijateljskim tonovima, a što nažalost nije bio slučaj sa bivšim ravnateljem. Stoga vjerujemo da će gospodin Svetec odraditi posao na nivou.

Pitaju se s druge strane, kako ističu u svom priopćenju, je li HDZ odjednom doživio "prosvjetljenje".

- Pune dvije i pola godine nitko od njih nije kontaktirao USPOS i pružio nam pomoć - tvrde cijelom situacijom ogorčeni stanari, navodeći da su jednom sami tražili pomoć od Marijana Cingule koji im, kako kažu, nije mogao pomoći jer s načinom funkcioniranja JUGS-a nije bio upoznat.

Stanari POS-a također ponovno tvrde da je jedan od stanova od samog početka prodaje stanova rezerviran za bivšeg predsjednika gradskog HDZ-a Marijana Kovačića.

- G. Podolnjak se našao prozvanim da nam nije pomogao, ali da to dematiramo, da, pomogao nam je u jednoj situaciji 2013. kada smo saznali da je stan broj 28 u objektu A1 "rezerviran" od samog početka prodaje stanova za tadašnjeg predsjednika varaždinskog HDZ-a Marijana Kovačića bez da je uplatio i jednu lipu, dok drugi kupci nisu mogli dobiti takav 'tretman' - kažu u svom medijskom priopćenju.

To saznanje ih je, ističu, dovelo do zaključka da je očito bilo nezakonitih radnji u prodaji stanova, a što je prvenstveno, kako smatraju, trebao biti posao Upravnog vijeća od samog početka, pa tako i Podolnjaka koji su primali naknade za posao koji "očito nisu shvaćali ozbiljno".

- Uz sve navedeno, eto i g. Kukec je sada iznio svoju stranu priče, a upravo pod njegovim ravnateljstvom JUGS se našao u problemima. Ako smatra da je imao dokumentaciju da za nešto nije kriv, ili da je nešto napravljeno nenamjenski, mogao je i nas o tome obavijestiti - kažu stanari POS-a, ističući da bi mu bivšem ravnatelju pomogli, jer im nije bio cilj nekog smijeniti nego dobiti vlatite stanove.

Komentari