demanti središnjice hss-a

"Nismo pred raspadom, imat ćemo i kandidata za župana, a Sabati je radio za sebe"

Žestoka reakcija središnjice HSS-a na izjavu Zvonimira Sabatija, a evo što poručuju vezano uz nadolazeće izbore...
Objavljeno: 16.02.2021. 12:22

Zadnja izmjena: 16.02.2021. 13:11

Foto: Facebook: Krešimir Beljak, predsjednik HSS-a

Nakon što smo objavili informaciju kako HSS napuštaju jedina tri načelnika u Varaždinskoj županiji, kao i izjavu bivšeg predsjednika HSS-a Zvonimira Sabatija u kojoj kaže da je isključen iz stranke  demantijem nam se obratio središnji ured HSS-a. Njihov demanti prenosimo u cijelosti:

HSS u Varaždinskoj županiji nije pred raspadom, dapače. Na sljedećim lokalnim izborima koji se održavaju u svibnju ove godine, HSS će prvi put imati kandidata za župana, ali i za gradonačelnike i načelnike te će naša stranka u svim gradovima i općinama izaći na izbore. To do sada nije bio slučaj isključivo zbog gospodina Zvonka Sabatija koji je dugo vremena bio prvi čovjek HSS-a, a koji je, sada je i očito, stranku koristio isključivo za osobne interese.

Nadalje, netočna je informacija da je gospodina Sabatija iz stranke isključio predsjednik HSS-a Krešo Beljak, nego je to jednoglasno učinilo Predsjedništvo stranke zbog toga što je gospodin Sabati svojim dugogodišnjim nemoralnim političkim djelovanjem nanio golemu štetu HSS-u. Predsjedništvo HSS-a broji 15 članova, a predsjednik stranke po Statutu HSS-a ne može isključiti nikoga iz stranke. Istini za volju, gospodin Sabati je jedan od članova zbog kojeg se HSS i percipiralo kao trgovačku stranku.

U skladu sa svim navedenim, izjave gospodina Sabatija u kontekstu HSS-a nemaju nikakvu vrijednost, a i nisu istinite.

Koordinator HSS-a za Varaždinsku županiju Ivica Baneković jedina je osoba koja zastupa HSS te može komunicirati stavove stranke na regionalnoj razini.

Glavna izborna skupština HSS-a koja je održana u srpnju 2020. godine je sazvana i održana u skladu sa Statutom HSS-a što je i potvrdilo Ministarstvo uprave izdavanjem Rješenja u prosincu 2020. godine.

Komentari