nastavlja se...

Ništa od nižih cijena odvoza otpada: SDP-ovci inicirali skidanje točke s dnevnog reda

Tim izmjenama u zimskim mjesecima smanjio bi se broj odvoza biootpada u stambenim zgradama, dok bi se u kućama papir i plastika odvozili svaka tri tjedna. No, klub vijećnika SDP- danas je zatražio skidanje navedene točke s dnevnog reda što je prihvatilo 12 vijećnika...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.01.2019. 15:46

Zadnja izmjena: 31.01.2019. 19:23

Na Gradskom vijeću danas se trebao izglasati prijedlog o izmjeni i dopuni Odluke o pružanju javnih usluga prikupljanja otpada, a prema prijašnjim najavama gradonačelnika Čehoka, ukoliko bi se ta izmjena prihvatila, građani su mogli očekivati niže račune.

>>Čehok: "O čemu razgovarati s ljudima koji mi spominju djecu i fizički prijete?"

Da pojasnimo, tim izmjenama u zimskim mjesecima smanjio bi se broj odvoza biootpada u stambenim zgradama, dok bi se u kućama papir i plastika odvozili svaka tri tjedna. No, klub vijećnika SDP- danas je zatražio skidanje navedene točke s dnevnog reda što je prihvatilo 12 vijećnika. Kako je ispred SDP-a navela Ljubica Križan, razlog skidanja ove točke jest taj što ''nisu ispunjeni svi zakonski i poslovnički uvjeti'', odnosno, nije se provelo javno savjetovanje. - Ovo nije opstruiranje niti populizam, ali se statut mora poštivati - navela je vijećnica Križan.Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan rekao je kako s pravne strane on može razumijeti što klub vijećnika SDP-a želi, no kako mu nije jasno zašto se traži skidanje točke s dnevnog reda kada ta odluka ide u korist građana. Ipak, kako smo već napisali, prijedlog se našao na glasanju i točka je skinuta s dnevnog reda. 

Komentari