marijan kostanjevac (1961.-2021.)

Njegova vedrina, temperament i neposrednost nikoga nisu ostavljale ravnodušnim

Njegove političke opservacije, poput one da nije spavao cijelu noć kada je HDZ sklopio koaliciju s HNS-om, prepričavale su se danima, a predsjednik županijskog HDZ-a nazvao ga je lokalnom političkom ikonom...
Objavljeno: 24.03.2021. 07:30

Zadnja izmjena: 24.03.2021. 13:58

Foto: Arhiva

U utorak kasno poslijepodne, kao što smo već izvjestili, preminuo je Marijan Kostanjevac, dugogodišnji načelnik Općine Vinica od kojeg se na društvenim mrežama opraštaju prijatelji, poznanici i sumještani.

Marijan Kostanjevac rođen je 18. studenoga 1961. godine u mjestu Marčan, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Sa zvanjem poljoprivrednog tehničara zaposlio se u „Varaždinki“, gdje je potom proveo sljedećih 17 godina, od čega najveći dio na rukoviteljskim poslovima. Karijeru u javnom sektoru započeo je 1999. godine, kada se zaposlio u županijskoj upravi kao stručni referent za poljoprivredu, te tamo proveo sljedećih deset godina.

U nekadašnjoj "Varaždinki" radio je 17 godina

Za načelnika Općine Vinica Marijan Kostanjevac prvi put je izabran 2002. godine i dva mandata zaredom dužnost je obnašao volonterski. Profesionalac je postao 2009. godine, nakon što je treći mandat uspio osvojiti i na prvim neposrednim izborima. Nakon toga, Kostanjevac je još dvaput biran za načelnika, a sada se spremao natjecati i za šesti uzastopni mandat.

Spremao se natjecati za šesti uzastopni mandat

Marijan Kostanjevac bio je jedan od osnivača HDZ-a u Varaždinskoj županiji, te je na prvim višestranačkim izborima izabran i za vijećnika tadašnje Skupštine Općine Varaždin. Nakon toga, od 1993., obnašao je dužnost općinskog vijećnika, a od 1997. i županijskog vijećnika. Manje je poznat njegov braniteljski obol u Domovinskom ratu, u kojem je kao pripadnik 104. brigade sudjelovao na Pakračkom bojištu, gdje je zamalo u neprijateljskoj zasjedi izgubio i život.

Predsjednik županijskog HDZ-a nazvao ga je lokalnom političkom ikonom

Njegova vedrina, temperamentna osobnost i neposredan način komunikacije — nikoga nikoga nisu ostavljale ravnodušnim, pa ni njegove političke oponente. Kostanjevčeve političke opservacije – poput one da nije spavao cijelu noć kada je HDZ sklopio koaliciju s HNS-om – prepričavale su se danima. Ispred novinara kojiput nije mogao suzdržati ni suze, zbog čega predsjednik županijskog HDZ-a uistinu nije pretjerao kada ga je nazvao lokalnom političkom ikonom.

Neka mu je laka zemlja.

Marijan Kostanjevac 1961.-2021.

Komentari