današnja sjednica

NL Ivana Čehoka: U Varaždinu se uopće neće osjetiti ukidanje prireza, ali barem Županija nešto radi

Objavljeno: 28.11.2023. 11:24

Zadnja izmjena: 28.11.2023. 11:24

Foto: Boris Matijašec

Nezavisna lista Ivana Čehoka danas je održala konferenciju za medije povodom današnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj su se osvrnuli na najavljeno podizanje cijena usluga, naknada i doprinosa.

Kako tvrdi gradski vijećnik Ivan Čehok, Grad Varaždin ima 2,5 milijuna eura viška sredstava, a u tom je kontekstu ponovno prozvao gradonačelnika Nevena Bosilja za najavljena poskupljenja, usporedivši situaciju s gradovima poput Osijeka ili Šibenika. Naime, kako navodi Čehok, umjesto da u jeku inflacije gradska vlast snizi troškove, "oni gule i deru građane do gole kože".

- U Varaždinu se uopće neće osjetiti ukidanje prireza. U Osijeku i Velikoj Gorici to će biti oko preko 33 eura, a u Šibeniku i Karlovcu će plaće rasti oko 25 i 27 eura. U takvim okolnistima kada imaju višak sredstava, umjesto da smanjuju cijene, naša gradska vlast će još dodatno opteretiti građane. Dere nas i gule do gole kože, a s druge strane troše kao age i begovi - rekao je Čehok.

'Podržat ćemo županijski proračun'

Vijećnici su se pritom osvrnuli i na sutrašnju sjednicu Županijske skupštine na kojoj će se odlučivati o proračunu Županije za 2024. godinu.

- Već smo ranije rekli da ćemo podržati proračun ako se ostvare naši projekti, posebno cestogradnja, što se i radi, zatim pitanje integracije stranih radnika i remigracije naših ljudi izvana i tu se nešto pokrenulo. Također, tu je ideja Centra izvrsnosti za vozače, radi se i na tome, kao i na Tehnološkom parku u Svetom Iliji, što očekujemo da će krenuti na proljeće. Sreća je da barem Županija nešto radi - zaključio je.

Komentari