priopćenje za medije

NL Ivana Čehoka: Dogodilo se ono na što smo u travnju upozoravali, Grad će platiti troškove

Objava NL Ivana Čehoka

Objavljeno: 03.06.2023. 11:55

Zadnja izmjena: 03.06.2023. 13:08

Foto: Objava NL Ivana Čehoka

Objava NL Ivana Čehoka

U travnju smo dobronamjerno upozoravali da je grad donio pogrešnu odluku, koju je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila i obvezala grad da plati 50.000 eura sudskih troškova žaliteljima, tvrtkama COLAS i PZC.

Upozorili smo također da grad više nema prostora produživati stari okvirni sporazum i da grad zapravo nema izabranoga izvođača za radove, što se vidi na svakom koraku u gradu.

U svojem poznatom stilu ignoriranja i obmanjivanja, gradonačelnik Bosilj je najavio da će potražiti pravdu na sudu, poništiti odluku DKOM-a i, što je najvažnije, da neće dopustiti da se izabere ponuda COLAS i PZC jer je ona 1,3 milijuna eura skuplja.

Međutim, Sud je potvrdio odluku DKOM-a, pa, prema našim informacijama, grad ipak izabire"skuplje" izvođače.

Grad, naravno, skriva i uopće ne obavještava građane o presudi.

Nije nam jasno kako to da Bosilj, koji se  zaklinje u transparentnost i koji se predstavlja kao zaštitnik gradskih novaca i uvjerava da neće dopustiti da se sklopi ugovor za veću cijenu, odjednom mijenja mišljenje.

Tko je odgovoran za činjenicu da grad nema izabranoga izvođača nego se aneksira stari sporazum koji je već odavna potrošen, da je grad izgubio spor zbog pogrešne odluke i da će platiti 50.000 eura?

No, najvažnije je da posljedice ove odluke građani vide svaki dan na našim cestama, biciklističkim stazama i nogostupima. Skoro će drugi mjesec po izborima, u gradu se ne radi apsolutno ništa.

Nezavisna lista Ivana Čehoka

Komentari