KONFERENCIJA ZA MEDIJE

NL Ivana Čehoka: Grad je pristao na nagodbu koja je puno skuplja od naše nagodbe

Objavljeno: 21.04.2022. 12:22

Zadnja izmjena: 21.04.2022. 12:22

Gradski vijećnici Zlatan Avar i Mario Lešina s Nezavisne liste Ivana Čehoka danas su održali konferenciju za medije na kojoj su, kako su rekli, "predstavili dokaze političke korupcije predsjednice Gradskog vijeća Zdravke Grđan, njenog mentora Radimira Čačića i gradonačelnika Nevena Bosilja".

Kako su naveli, nova integralna nagodba financijski je nepovoljnija za Grad Varaždin u odnosu na integralnu nagodbu Ivana Čehoka zbog veće cijene kvadrata zemljišta, što će na kraju Grad platiti 10 milijuna kuna više. Iz toga razloga ju NL Ivana Čehoka, kako su rekli, neće podržati.

- Gradonačelnik je prvo popustio Refomistima, sad se popustilo T&H Investu u pregovorima oko zemljišta i pitanje je sada koliko će Grad biti popustljiv u krucijalnim pregovorima te koliko će to na kraju koštati građane. Nismo htjeli sudjelovati u toj farsi, ostajemo u manjini kao najveći klub vijećnika te smo se tu složili sa stavovima Budimo grad - rekli su. 

Također, tvrde kako su Reformisti s dva vijećnika "natproporcionalno zastupljeni u Gradskom vijeću. 

- Ne može lista s dva vijećnika imati predsjednika Gradskog vijeća. U ovih deset sjednica je bilo više povreda poslovnika nego što je Habijan imao u posljednje četiri godine. Isto tako, ako predsjednik Gradskog vijeća pokušava podvaliti brojanje glasova i nešto što nije prošlo u Gradskom vijeću kao da je prošlo, samo to je dovoljnan razlog za smjenu predsjednice Gradskog vijeća - zaključili su.

Komentari