presica čehokove liste

Avar optužuje: Čistoća se namješta SDP-ovcu, kako bi na kraju koncesiju dobio Petrić

Gradsku vlast i Vjerana Strahonju optužili su da iz istog razloga skrivaju i činjenicu da tri općine više neće koristiti usluge Čistoće....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.09.2021. 11:55

Zadnja izmjena: 27.09.2021. 12:37

Nezavisna lista Ivana Čehoka danas je održala konfrenciju za medije na kojoj je gradsku vlast optužila da poziciju direktora u Čistoći namješta članu SDP-a, a sve kako bi u budućnosti mogli pogodovati privatnim interesima njihovog koalicijskog partnera iz Budimo grad, Hrvoja Petrića.

- Ako pogledate u sudski registar, vidjet ćete da je Saubermacher osnivač tvrtke Saubermacher Cro koja igrom slučaja posluje u Kolodvorskoj 13 gdje je i ured gospodina Petrića kao i tvrtke Zipos kojoj je direktor upravo Petrić. Radi se o povezanim društvima i kad smanjite prihode Čistoće, onda se raspisuje koncesija (za odvožnju otpada, nap.). Tu priču smo gledali između 2013. i 2017. godine i onda je ukupni trošak za građane bio 15-20 posto veći nego kad je to preuzela Čistoća - rekao je na konferenciji za medije Zlatan Avar.

Gradsku vlast i Vjerana Strahonju optužili su da iz istog razloga skrivaju i činjenicu da tri općine više neće koristiti usluge Čistoće, čime će se gradskoj tvrtci ("namjerno") smanjiti prihodi.

Komentari