presica uoči gradskog vijeća

Čehok: Bosilj imenuje privremene direktore jer se unutar koalicije ne mogu dogovoriti

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.09.2021. 10:37

Zadnja izmjena: 06.09.2021. 12:14

NL Ivana Čehoka danas je održala presicu uoči sjednice Gradskog vijeća koja će se održati u četvrtak. 

Još jednom su ustvrdili kako gradonačelnik nije imao pravo koristiti službeno vozilo 24 sata, te kako je smanjenje cijene otpadam samo privid. Ponovili su i svoj stav da će se mini-tržnice u Vilka Novaka devastirati zelene površine.

Gradonačelnika su prozvali i za određena kadrovska pitanja. Tvrde da sistematizaciju radnih mjesta u gradskoj radi PR službenica umjesto gradonačelnika, te spaja nespojive odjele.

- Ova sistematizacija je skrojena po mjeri jedne gospođe koja je došla iz Međimurske županije, koja se ponaša tako da se dere i prijeti ljudima u Vijećnici. To je jedna pogrešna sistematizacija i neće dovesti do smanjenja troškova, dapače, oni će se još povećati - rekao je Čehok.

Nesuglasice

Bosilja je optužio i da pokušava smijeniti upravu svih gradskih tvrtki, kako bi namirio Budimo grad i Reformiste.

- Jedini razlog zbog čega se ide na privremene direktore su nesuglasice u koaliciji. Poznato je da Reformisti i Budimo grad traže čelne pozicije, a traži ih i SDP i oni se ne mogu dogovoriti - rekao je .

Ukloniti, ne premještati

Na kraju dotaknuli su se i pitanja premještanja bala zbog izgradnje pristupne ceste. Kažu da bi na teren trebala izaći inspekcija i utvrditi sve okolnosti. Čistoća, tvrde, nije trebala dobiti posao premještanja bala, a njihov stav je da se trebaju ukloniti, a ne premještati za 550 tisuća kuna.

Komentari