doznajemo

Nosi neslužbeni nadimak 'varaždinski Vaso', nestrpljivo je čekao, sutra ulazi u Županijsku skupštinu

Neki će reći kako je bio jedan od onih koji su inaugurirali Damira Habijana u politiku, međutim s njim se kasnije razišao...
Objavljeno: 11.06.2024. 10:13

Zadnja izmjena: 11.06.2024. 10:41

Foto: Lijevo: Igor Borovec, vijećnik Nezavisne liste Ivana Čehoka

Uslijed smrti županijskog vijećnika Marijana Cingule, u Županijsku skupštinu kao njegova zamjena ući će Igor Borovec, sljedeći po redu vijećnik Nezavisne liste Ivana Čehoka, a ranije poznati član organizacije HDZ-a u gradu Varaždinu.

Da bi Borovec mogao ući u Skupštinu, spekuliralo se već ranije, kada se pojavila informacija da bi sada pokojni vijećnik Cingula iz osobnih razloga Skupštinu mogao napustiti, a sada nam je informaciju potvrdio i sam Borovec.

- Da, mogu potvrditi da na 15. sjednici Županijske skupštine ulazim u Skupštinu Varaždinske županije – rekao nam je u telefonskom razgovoru.

Podsjetimo, Borovec je svojevremeno isključen iz HDZ-a, navodno zbog sukoba s Anđelkom Stričkom, a obnašao je dužnost predsjednika gradske mladeži i 5. mjesnog odbora. Neki će reći kako je bio jedan od onih koji su inaugurirali Damira Habijana u politiku, međutim i s njim se kasnije razišao. Kasnije se pridružio Ivanu Čehoku, dobio je prilično visoko mjesto na njegovoj županijskoj listi, a unutar političkih kuloara stekao neslužbeni nadimak „varaždinski Vaso“, po uzoru na Milijana Brkića, nekoć poznatog operativca u HDZ-u.

Na pitanje kako gleda na svoj budući rad u Županijskoj skupštini, Borovec je našim novinarima rekao:

- Kako u Županijsku skupštinu ulazim s ciljem konstruktivne suradnje, ne vidim problem da podržim svaki prijedlog ili odluku koja će biti na korist stanovnicima Varaždinske županije. Nikad nisam tražio izgovore, već rješenja i uvijek predano i pošteno dokazivao da je moguće bolje i više. Vremena u kojima živimo, pred nas stavljaju brojne izazove. Nerealna obećanja i populizam nisu dobitna kombinacija niti za jednu općinu ili grad, a posebno ne za županiju. Dobro poznajem potrebe naših sredina, svih ovih godina koje sam proveo u politici, kao i u društvenom životu osluškivao sam njihove potrebe – zaključio je Borovec.

Oni s kojima smo razgovarali, Borovca još uvijek smatraju ideološki bliskim HDZ-u, ali njegovom desnom krilu. Unatrag nekog vremena, živi i radi u Ludbregu.

Komentari