Novi Marof: Kandidati predali liste, saznajte koliko su prikupili potpisa

Objavljeno: 20.02.2015. 10:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Kako doznajemo od Gradskog izbornog povjerenstva u Novom Marofu svih pet kandidata koji ciljaju na čelno mjesto u Gradu u zakonski određenom roku prikupilo je i predalo dovoljan broj potpisa za svoju kandidaturu.

Riječ je bilo o minimalno potrebnih 450 potpisa potpore građana, a izborno povjerenstvo uzima i 50 dodatnih, kako bi kandidatura bila pravovaljana i nakon što se određeni broj nevažećih potpisa oduzme.

Od svih kandidata najviše je prikupio HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Siniša Jenkač, ukupno 2.071 potpis. Slijedi ga dosadašnji novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić (Reformisti) koji je prikupio 854 potpisa potpore, a predao ih je prvi, još u ponedjeljak 16. veljače.

Kandidat koalicije HNS-HSU Dragutin Košćak predao je ukupno prikupljenih 797 potpisa, Boris Ravić (Laburisti) 712, a Vilim Čikan čiju kandidaturu u Novom Marofu nitko nije očekivao izbornom povjerenstvu je predao 600 potpisa.

Je li riječ o barem donekle indikativnim podacima pokazat će se ubrzo, jer službena kampanja trajat će manje od dva tjedna, do 6. ožujka. Prijevremeni izbori za gradsko vijeće i gradonačelnika Novog Marofa, kao što je poznato, održat će se u nedjelju 8. ožujka.

Ove će se, pak, nedjelje svi gradonačelnički kandidati okupiti na zajedničkom opuštenom druženju u izletištu Lužec nedaleko od Novog Marofa, o čemu također čitajte na našem portalu.

Komentari