novi zakon o jls

Iz HNS-a poručuju kako se novim zakonom neće financirati lokalni čelnici i njihova ''nenamjenska potrošnja''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.09.2017. 14:06

Zadnja izmjena: 28.09.2017. 14:20

Foto: Arhiva

Vlada je na današnjoj sjednici donijela prijedlog zakona o financiranju jedinica lokalne i područne(regionalne) samouprave kojim se želi osnažiti proračun na lokanoj razini te donijeti ravnomjerna raspodjelu sredstava općinama i gradovima. 

Kako poručuju iz HNS-a Varaždinske županije, oni takvu odluku pozdravljaju jer je ona, kako kažu, na tragu njihovih višegodišnjih nastojanja da se gradovima i općinama, odnosno svim građanima Varaždinske županije omogući bolji i kvalitetniji život.

Klub zastupnika HNS-a zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom Predragom Štromarom se intenzivno zalagao za za donošenje novog zakona o financiranju JLS-ova, a sve u cilju ravnomjernog razvoja svih sredina u Republici Hrvatskoj.- napisali su u priopćenju.

Također, napomenuli su kako se ovim izmjenama ne osiguravaju dodatna sredstva lokalnim čelnicima za nenamjensku potrošnju, nego zaštita standarda svih usluga koje gradovi i općine pružaju svim svojim građanima, uključujući na prvom mjestu bolje i dostupnije vrtiće.

 

Komentari