Novomarofska oporba: Razumljivo je što Hrenić nema potporu vijećnika

Objavljeno: 10.10.2014. 16:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Glede posljednjih događaja u novomarofskom Gradskom vijeću, kada je 15 vijećnika bilo suzdržano prilikom izglasavanja izvršenja proračuna za prvo polugodište 2014. godine te izvješća o radu gradonačelnika u istom razdoblju, danas se medijskim priopćenjem oglasio Klub vijećnika HDZ-a i HSS-a.

Kako ističu, u svom Klubu smatraju da "izvršenje proračuna od 27 posto predstavlja izrazito lošu financijsku politiku gradonačelnika koja proračun i financije Grada dovodi na rub održivosti". Nadalje, navode da je gradonačelnik Darko Hrenić u proračunu od države planirao "prihodovati deset milijuna kuna, a po izvješću te potpore iznose svega par tisuća kuna".

>>Uvertira u izvanredne izbore? Hrenića na Gradskom vijeću podržao samo reformist Šafran

U Klubu vijećnika HDZ-a i HSS-a nezadovoljni su i time što Grad Novi Marof nema strategiju razvoja od 2014. do 2020. godine, smatrajući da "izrada strategije ne bi bila ni naručena da gradonačelnik na to nije bio upozoravan na sjednicama Gradskog vijeća". Također, prilikom glasovanja nisu mogli prijeći ni preko toga što je gradonačelnik, kako navode, u prvih šest mjeseci "za promidžbu i oglašavanje potrošio 103 tisuće kuna, dok su komunalne usluge obavljene u iznosu od samo 250 tisuća kuna".

- Iz toga je vidljivo da je gradonačelniku najbitnije samoreklamiranje i promidžba, a ne dobrobit građana, te koliki je raskorak između obećanja i izvršenja, za razliku od drugih općina i gradova gdje izvršenje uglavnom oko 45 posto.

Stoga, s obzirom na sve to što su naveli smatraju da je "razumljivo da su svi vijećnici, osim jednog reformista, uskratili svoju potporu kod glasanja o radu gradonačelnika". S druge strane, zaduženje Grada kod VABA banke u iznosu od 1,5 milijuna kuna podržali su, kako kažu, iz razloga što korisnike proračuna "nisu htjeli dovesti u tešku situaciju, koja bi nastala njegovim neodobravanjem".

- Sadašnja loša situacija u proračunu posljedica je lošeg planiranja i još gore realizacije proračuna za što je direktno odgovoran gradonačelnik, s time da ćemo tek poslije Nove godine vidjeti prave razmjere neplaćenih računa odnosno minusa Grada - stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a i HSS-a Siniša Jenkač.

Komentari