konferencija za medije

Novoselec: Ako itko može reći da se zadnjih 30-ak godina dogodila ekspanzija razvoja u općini Sračinec, to smo MI!

Objava Hrvatske narodne stranke (HNS)

Objavljeno: 26.05.2021. 15:55

Zadnja izmjena: 26.05.2021. 15:57

Foto: Objava Hrvatske narodne stranke (HNS)

Objava Hrvatske narodne stranke (HNS):

Lista HNS-a je dobila natpolovičnu većinu, 7 od ukupno 13 vijećnika, a to je garancija suradnje s kandidatom za načelnika Novoselcem. Očekuje nas suradnja i realizacija projekata na cijelom području općine Sračinec za ravnomjeran razvoj i Svibovca i Sračinca– na konferenciji za novinare uvodno je istaknuo KrunoslavLukačić, dosadašnji zamjenik načelnika.

Govoreći o projektima odrađenim u proteklom mandatu, načelnik Božidar Novoselec je prvenstveno istaknuo uređenje svih nerazvrstanih cesta na području Općine Sračinec.

– To je realizirano zahvaljujući vizionarstvu koje smo imali mi i članovi Općinskog vijeća. Kolega Lukačić, Miko i ja imali smo projekt jedinstven, ne samo na ovim prostorima, nego na području cijele Hrvatske. Ceste se uređuju i proširuju na 5,5 metara i asfaltira se prilaz svakom kućanstvu. Bitno je naglasiti da je procjena tih radova iznosila 35 milijuna kuna, a s našim vizionarstvom taj će nas projekt stajati 20 milijuna kuna. To je doista velika ušteda za Općinu Sračinec. To je jedan od projekata koje oporba i aktualna protukandidatkinja kao članica Općinskog vijeća nisu podržali. Tu je i izgradnja dječjeg vrtića, odnosno dogradnja 720 kvadratnih metara koju smo platili 4,5 milijuna kuna s kompletnom opremom – istaknuo je Novoselec naglasivši da je i tim projektom ostvarena ušteda od gotovo 10 milijuna kuna.

Oštetili su proračun!

– Moram spomenuti njihov slogan  „Časno i učinkovito” jer to nikako nije ono čime su se povodili i radili protekle četiri godine. Naime stranka Reformisti zaposlila je ženu našeg vijećnika pod uvjetom da pređe na njihovu stranu, ali je čovjek bio častan i vratio mandat. Kada im to nije uspjelo, prešli su na umirovljenike da bi Snježana Liber prešla k njima. Time je okaljala dugogodišnji vrijedan rad svojih prethodnika, predsjednika udruge umirovljenika g. Stjepan aMajcenovića i g. Ivana Libera. Rušili su nam proračun i bili smo prisiljeni tražiti koalicijskog partnera kojeg smo pronašli u HDZ-u – rekao je Novoselec, osvrnuvši se i na prijavu Reformista na osnovu koje su Općina Sračinec i on osobno platili novčanu kaznu zbog službenog otvorenja Parka Velika graba i kazališne predstave.

– Time su značajno oštetili općinski proračun samo da nanesu štetu prvenstveno načelniku i to je za njih „časno i učinkovito”.To govori samo za sebe – istaknuo je Novoselec.

Na upit novinara da navodno novom vijećniku s liste Reformista postoji prijava o nasilju u obitelji, Novoselec je kazao da je tu informaciju čuo i očekuje da se o tome očituje nositeljica liste i protukandidatkinja za mjesto načelnice.

Iznimno je bitno da građani izađu na birališta i u drugom krugu 30.05.2021. lokalnih izbora izaberu najbolju opciju za Općinu Sračinec – Božidar Novoselec Vaš načelnik

Komentari