oglasio se načelnik

Novoselec: Da nismo sami otkrili sumnjive radnje, možda se za njih nikad ne bi saznalo

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.09.2020. 18:25

Zadnja izmjena: 18.09.2020. 18:27

Nakon što je predstavnica općinske organizacije Reformista iz Sračinca Valerija Paljak pozvala načelnika Božidara Novoseleca da podnese ostavku jer ga, kako je navela, smatra upoznatim sa svim nepravilnostima koje je provodila bivša voditeljica financija osumnjičena za pronevjeru 1, 6 milijuna kuna, oglasio se sam i načelnik.

<< Paljak: Novoselec je sve znao i treba podnijeti ostavku

Kako navodi Novoselec, djelatnici Općine i on sam posumnjali su na kriminalne radnje i pozvali policiju da slučaj istraži. -  Prije nekoliko dana od Državnog odvjetništva, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta stiglo je Rješenje o provođenju istrage protiv bivše djelatnice Općine Sračinec. Ono se nastavlja na iznimno opsežne radnje koje je u proteklim mjesecima provodila Policijska uprava Varaždin, Sektor kriminalističke policije, a koje je rezultiralo velikim materijalom na čak 266 stranica u kojem su popisane inkriminirane radnje. Složenost ove istrage utjecala je na njeno trajanje, a svi službenici policije i USKOK-a, od Općine Sračinec imali su i imat će punu podršku i suradnju - poručuje Novoselec.

Kako dodaje, ne želi se osvrtati na ''političko podbadanje i skupljanje jeftinih političkih poena''. - Dovoljno je samo reći da niti jedno od inkriminiranih djela nije zamijećeno od strane Državne revizije, koja svake godine obavlja nadzor financijskog poslovanja Općine Sračinec. Drugim riječima, da nismo sami otkrili sumnjive radnje, možda se za njih nikada ne bi niti saznalo - za kraj poručuje Novoselec.

 

 

Komentari