u državnom trendu

NOVOSELEC DALJE S HDZ-OM: "Postoji načelni dogovor županijskih odbora da se ne opstruiramo"

Objavljeno: 06.02.2018. 16:40

Zadnja izmjena: 09.02.2018. 10:06

Foto: Arhiva

Načelnik Sračinca Božidar Novoselec u petak će održati medijsku konferenciju na kojoj će obrazložiti zašto je u svojoj općini odlučio sklopiti koaliciju s HDZ-om, a u kratkom telefonskom razgovoru izjavio je da između ove dvije stranke postoji i načelni dogovor županijskih odbora da do sljedećih lokalnih izbora jedni drugima neće rušiti proračune.

>>Natalija Martinčević: "Sada će vjerojatno iz Sračinca provoditi..."

Novoselec Reformiste optužuje za opstrukciju projekata, ponajviše projekta izgradnje općinskog parka i pozornice, s čime se slaže i predsjednik srakarskog HDZ-a Domagoj Bačani. Bačani nam je otkrio kako je općinski odbor HDZ-a koaliciju s HNS-om izglasao jednoglasno.

- Dvadesetpet godina nismo imali nikakvih problema i ovo je prva presica koju uopće sazivam, međutim Reformisti sa svoja četiri vijećnika imaju prevelike ambicije, a na uštrb razvoja općine. Sada bi htjeli i vlastitog predsjednika vijeća, a niti razumiju kako vijeće funkcionira niti su ikada bili uključeni u društveni život općine – rekao nam je Novoselec.

- SDP je odlučio biti oporba, vijećnica Umirovljenika stala je na stranu Reformista, znamo i zašto, a s HDZ-om se slažemo da Reformisti opstruiraju projekte. Također, postoji i načelni dogovor između naših županijskih odbora da jedni drugima nećemo rušiti proračune i opstruirati rad. Uostalom, u općinskom je interesu lakša komunikacija s državnom izvršnom vlasti – zaključuje Novoselec.

Komentari