doznajemo

O čemu su razgovarali Ivan Čehok i Matija Posavec?

Riječ je o ključnom projektu župana Anđelka Stričaka i aktualne županijske vlasti, koja time podcrtava pristup državnim sredstvima i vlastitu tzv. političku vertikalu...
Objavljeno: 20.11.2022. 07:28

Zadnja izmjena: 20.11.2022. 07:28

Foto: Arhiva

Govoreći o razlozima za podršku županijskom proračunu, Ivan Čehok kazao je kako je razgovarao i s međimurskim županom Matijom Posavcem.

Tema njihova razgovora, kako je rekao Čehok, bila je brza cesta od slovenske granice, preko Međimurske i Varaždinske županije, sve do Krapinsko zagorske.

- Naši projekti (za podršku proračunu, nap.) će biti brza cesta, ne samo prema Ivancu nego od slovenske granice. MI smo to dogovorili već i sa županom Posavcem koji se s time složio – rekao je Čehok.

Ključan županijski projekt

Podsjetimo, natječaj za brzu cestu, tj. njezinu prvu dionicu do mjesta Tužno (Vidovec), objavljen je početkom rujna ove godine. Cesta ukupno duga 21,5 kilometara imat će dva nadvožnjaka i dva podvožnjaka, te će stajati 43,4 milijuna eura. Riječ je o ključnom projektu župana Anđelka Stričaka i aktualne županijske vlasti, koja time podcrtava pristup državnim sredstvima i vlastitu tzv. političku vertikalu.

Čehokova lista podržat će županijski proračun, no gostujući u eTV studiju, Ivan Čehok nije jasno odgovorio je li njegov uvjet za županijskom proračunu bio uskraćivanje ruku HDZ-a za podršku gradskom proračunu.

Komentari