gradsko vijeće

Prihvaćeno zaduženje izdavanjem obveznica, Reformisti i SDP bojkotirali sjednicu

S 14 glasova za i 4 suzdržana, na današnoj sjednici Gradskog vijeća prihvaćen je prijedlog odluke o zaduženju Grada Varaždina putem municipalnih obveznicama u iznosu od 67 milijuna kuna.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.07.2020. 15:54

Zadnja izmjena: 17.07.2020. 16:05

S 14 glasova za i 4 suzdržana, na današnoj sjednici Gradskog vijeća prihvaćen je prijedlog odluke o zaduženju Grada Varaždina putem municipalnih obveznicama u iznosu od 67 milijuna kuna.

Gradski vijećnici SDP-a i Reformista sjednicu su bojkotirali i okupili se ispred Gradske vijećnice iz razloga što se, kako su poručili - sjednica o pitanju poput ovoga nije trebala održati online nego uživo. Glavni prigovor od onih koji su sjednici nazočili, uputio je gradski vijećnik Vjeran Strahonja. Rekao da investicije za koje se grad zadužuje treba elaborirati.

- S ovim što je napravljeno ne možemo dobiti kredit ni za vrtnu kućicu - rekao je Strahonja.

Arhiva

Dogradonačelnik Zlatan Avar mu je odgovorio mu je kako "ne samo da postoje projekti, nego su već i u provedbi".

- Ponovno, idite na sastanku Kranjčevićevu (sjedište HDZ-a, nap.), ne u Trakošćansku (sjedište SDP-a, nap.) - dodao je.

Mario Lešina nadovezao se kako je to tek "prvi korak", odnosno ponovno će biti potrebna odluka Gradskog vijeća kada će ići sama emisija obveznica.

- Ne postoji transparentniji način zaduživanja - naglasio je.

Arhiva

Rečeno je također kako ponovna odluka Gradskog vijeća ne bi bila ni potrebna - budući da je sve izglasano u prosnicu - nego se iznos zaduživanja smanjio sa 100 na 67 milijuna kuna.

- Jasno je da Grad Varaždin nije prezadužen grad i sve je potpuno transparentno. Slušajući građane i u suradnji s koalicijskim partnerima odlučili smo da smanjimo iznos obveznica na 67 milijuna kuna - rekao je Čehok.

Podsjetimo,obveznice se izdaju za nabavu podzemnih spremnika, početak radova na lokaciji Beli Kipi (skloniste za mačke i pse), uređenje poslovne zone Brezje, za rješavanje sudskih sporova s Ekos holdingom i T&H Invesomt. 

Komentari