Obnovom sanitarnih čvorova u Koprivničkoj, najavljene velike investicije u Dječji vrtić Varaždin

Objavljeno: 08.09.2015. 12:29

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:46

Foto: V. Mihalić

Mališani Dječjeg vrtića Varaždin, objekta u Koprivničkoj ulici, ovih su dana u svom vrtiću konačno dobili nove sanitarne čvorove, a ova investicija, kako je najavio varaždinski gradonačelnik, samo je ozbiljan uvod u veliku investiciju svih osam objekata DV Varaždin.

Osim postavljanja novih sanitarnih čvorova, u dječjem vrtiću u Koprivničkoj napravljena je potpuna rekonstrukcija kanalizacijskog i vodovodnog sustava, a vrijednost svih radova je 293 tisuće kuna.

Kako je naglasio gradonačelnik Goran Habuš, ovo je početak ozbiljnih ulaganja u Dječji vrtić Varaždin kakvih nije bilo posljednjih 15-ak godina

- Ovdje nismo došli otvoriti wc, već pokazati da smo si ovog ljeta kao autoritet zadali da od ove godine, s naglaskom na iduću godinu, sve gradske vrtiće dovedemo u stanje koje je prikladno i vremenu i prostoru današnjim generacijama. U gradske vrtiće nije bilo velikih ulaganja i investicija u proeteklih 15-ak godina i to je nešto što moramo promijeniti - istaknuo je gradonačelnik Habuš.

Obnova gradskih vrtića ići će kroz dva modela, jedan preko natječaja Ministarstva gospodarstva za energetsku učinkovitost, a za drugi model novac će osigurati grad.

Za natječaj za energetsku učinkovitost ponovno se rade projekti, a ovog puta je uključen i strojarski dio radova.

- Zaista želimo izvući maksimum. Uključene su specijalizirane kuće koje to rade, uključena je regionalna energetska agencija kao supredlagatelj cijelog projekta i očekujemo negdje do 1. prosinca ove godine prijaviti se na natječaj Ministarstva. Tim natječajem, ministarstvo bi trebalo osigurati 70 posto sredstava, a na Gradu onda preostaje ostatak od 30 posto - rekao je Habuš.

Uz tu energetsku učinkovitost riješilo bi se sve što nju obuhvaća, od toplinskih ovojnica, do fasada, vanjske stolarije, krovišta, podova, kotlovnica te strojarski dio.

Drugi model je nabavka svega onoga što ne može ići preko energetske učinkovitosti, od sanitarnih čvorova, izgradnje nadstrešnica, tlakavca, nabavke nove didaktičke opreme, svega onoga što su ravnateljica i zaposlenici vrtića stavili pred gradsku vlast.

- Želja nam je da iduće godine s 1. rujna naši mali Varaždinci krenu u vrtiće na koje će biti ponosni i da narednih desetak i 15-ak godina imamo samo investicije redovnog održavanja, a ne neke velike zahvate - naglasio je Habuš i dodao kako ovom investicijom žele pokazati ozbiljnost u daljnja ulaganja u dječje vrtiće koja slijede.

Za iduću godinu najavljeno je da će se u Koprivničkoj još sanirati i dva jaslička sanitarna čvora. Ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin Jasenka Husnjak istaknula je kako su djeca prilikom radova bila izmještena u druge gradske vrtiće te da posebno treba zahvaliti djelatnicima vrtića u Kozarčevoj koji su, unatoč godišnjim odmorima, dane provodili u vrtiću s radnicima kako bi sve bilo što prije gotovo.

Komentari