Odgovor

Obrtnička komora: 'Čačić zagovara model koji bi donio povećanje troškova i pad standarda'

Piše: Sara Bratko

Objavljeno: 07.11.2023. 15:09

Zadnja izmjena: 07.11.2023. 15:10

Izvor: Obrtnička komora Varaždin

Nakon što je predsjednik Reformista Radimir Čačić jučer prozvao HAC i Vladu da usklade model naplate cestarina s europskim cijenama kako bi na taj način građani plaćali 60 posto manje, a prijevoznici dva i pol puta više stigao je odgovor Obrtničke komore Varaždin.

Članovi Ceha prijevoznika Obrtničke komore Varaždinske županije naveli su da oštro osuđuju istup Čačića.

- Gospodin Čačić, pod krinkom brige za građane R. Hrvatske, propovijeda dva i pol puta veće povećanje cijena cestarine za kamionske prijevoznike, a da ne uzima u obzir da povećanje cijena transporta roba posljedično dovodi do povećanja cijene robe koja se prevozi, a to pak dovodi do većih cijena roba i usluga na tržištu. Dakle, gospodin Čačić zagovara model koji bi i najugroženijim skupinama društva u R. Hrvatskoj donio povećanje troškova života i pad životnog standarda - stoji u njihovom priopćenju.

'Mutna globalna slika'

Dodali su kako su njihovi cestovni prijevoznici izloženi nizu nelojalne konkurencije od strane prijevoznika iz okolnih zemalja koje još nisu u Europskoj uniji.

- Pitamo se, nije li g. Čačić, i ovom prilikom, nešto važno izostavio u računici pa mu je globalna slika nešto mutna. Kao predstavnici prijevoznika Obrtničke komore Varaždinske županije, bili bismo zahvalni g. Radimiru Čačiću da se na našim leđima više ne uči kako funkcionira tržište. Naš je interes da vodimo brigu o svim našim korisnicima usluga ali i kretanjima na tržištu kako bismo i sami, kao stanovnici R. Hrvatske, imali stabilno gospodarstvo, a s time u vezi i vlastiti opstanak - zaključili su iz Obrtničke komore Varaždin.

Komentari