kraj ljubavi?

STRIČAK O ISTUPU HNS-a Nisu napravili ništa, češlja ih DORH, a potrošili su 1,6 milijardi

Objavljeno: 17.04.2018. 15:27

Zadnja izmjena: 17.04.2018. 19:27

Foto: Ilustracija / Arhiva

HNS Varaždinske županije, uoči sutrašnje sjednice Županijske skupštine, jutros je održao medijsku konferenciju na kojoj je župana Radimira Čačića i HDZ optužio za sukob interesa o kojemu će, kako su rekli, progovoriti sutra na sjednici.

>>HNS-ovci Čačića i HDZ prijavili za sukob interesa: "Imamo informacije da su sve usuglasili"

U ovom neuobičajeno oštrom istupu prema HDZ-u (barem otkako su u zajedničkoj koaliciji na državnoj razini) HNS-ovci su još rekli da se „čude“ svojim sadašnjim partnerima i podsjetili ih da njihov bivši predsjednik (radi nekih stvari) sjedi na optuženičkoj klupi. Kupnju dvorca Šaulovca nazvali su „Čačićevom megalomanijom“ u kojoj ga HDZ sada podržava, a raniju županijsku vlast taj isti HDZ prozivao je da se prezadužila. Za komentar smo pitali predsjednika županijskog HDZ-a Anđelka Stričaka, koji je njihov istup vezano uz sukob interesa nazvao neozbiljnim, a glede dvorca kazao im da je upravo njihov član, načelnik Beretinca Igor Kos, izjavio kako on i većina mještana ne bi željeli da dvorac završi u privatnom vlasništvu. Doduše neizravno, ali ponovno je prozvao bivšeg župana Predraga Štromara da je potrošio 1,6 milijarda kuna a nije napravio ništa, štoviše kazao je da im da ugovore koje su sklapali za vrijeme mandata - sada češlja DORH.

Priopćenje predsjednika HDZ-a Anđelka Stričaka prenosimo u cijelosti:

Moram priznati da neozbiljniju izjavu od: „Imamo informaciju da su se sve usuglasili“ od kad sam u politici, a prošao sam sve razine od mjesnog odbora, općinskog vijeća, županijske skupštine, a sada i Hrvatski sabor, nisam čuo. Kada se sazove sjednica predstavničkog tijela, u ovom slučaju Županijske skupštine i predloži dnevni red, to znači da su se koalicijski partneri usuglasili i o sazivanju sjednice i o dnevnom redu. To je najnormalnija politička procedura. Ako je to sukob interesa, lijepo molim Županijsku organizaciju HNS-a Varaždinske županije da nas hitno prijavi.

Međutim kada govorimo o kupnji Dvorca Šaulovec, moram priznati da je u početku i kod nas u HDZ-u postojala bojazan da li ići u kupnju tog objekta. Tu bojazan je otklonila izjava načelnika Općine Beretinec Igora Kosa, inače člana HNS-a, koji je izjavio: „Osobno ne bih htio da dvorac bude privatno vlasništvo pa da nitko u njega ne može ući te da privatni vlasnik onda ništa u njega ne ulaže i da to propada jer je tako, budimo realni, bilo do sad. Mislim da se sa mnom slaže i većina mještana“.

Razumijem i njihovu zabrinutost kada govore o prezaduženosti Varaždinske županije, jer kad ju u dva mandata vodiš, potrošiš preko milijardu i 600 milijuna kuna i ne izgradiš ništa, ali ama baš ništa, i trebaš biti zabrinut. Sada u nepunih godinu dana pokrenuto je investicija za približno dvije milijarde kuna.

U svakom slučaju sigurno si nećemo dozvoliti, po uzoru na njihov mandat - sklapanje ortačkih ugovora koje sada proučava DORH.

Komentari