štromar nema ambicije voditi stranku

IZBORI U HNS-u: Leverić, Vrdoljak ili netko treći? Glavašević: 'Luzeri praktički traže preko Njuškala'

Objavljeno: 05.10.2017. 12:18

Zadnja izmjena: 05.10.2017. 13:11

Foto: Arhiva

Izbori u HNS-u održat će se 17. prosinca, a dotad funkciju predsjednika obavlja donedavni potpredsjednik stranke Predrag Štromar. Sve više se međutim nagađa hoće li se na čelu pojaviti neko novije ime - ili se možda vraća stari predsjednik.

Tako Novi list iznosi da se među onim stranačkim krugovima koji bi htjeli vidjeti novo lice na mjestu stranačkog predsjednika ističu imena Dubravka Ponoša iz Zagreba, ali se kao ravnopravni kandidat spominje i Varaždinac Alen Leverić, koji je svojedobno bio i zamjenik tadašnjeg ministra Vrdoljaka, a nedavno je imenovan za člana Uprave Hrvatskih cesta - o čemu smo nedavno pisali.

>> BIO I ZAMJENIK MINISTRA Alena Leverića iz HNS-a Vlada imenovala za člana Uprave Hrvatskih cesta

S druge strane, kako navodi isti izvor, nije bez izgleda ni povratak Ivana Vrdoljaka na poziciju čelnika stranke -  na koju je dao ostavku nakon burnih rasprava o ulasku u koaliciju s HNS-om. Navodi se da će se on u stranački vrh zasigurno vratiti - ako ne kao predsjednik, onda kao predsjednik središnjeg vijeća HNS-a. Svoj ironični komentar na ove spekulacije, kako prenosi Index.hr, dao je i istaknuti SDP-ovac Bojan Glavašević.

- Luzeri već mjesecima traže tko će im biti predsjednik, praktički preko Njuškala. Nitko ne želi. Razumljivo. I zato, povratak otpisanih. - izjavio je Glavašević za medije. Za nešto više od 2 mjeseca znat ćemo i odgovor na pitanje hoće li se tko ipak javiti na ovu funkciju.

Komentari