Održana Izvještajno-tematska konvencija varaždinskog SDP-a

Objavljeno: 21.12.2014. 16:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: GO SDP Varaždin

Izvor: galerija-images/Izvjestajno-tematska konvencija Gradske organizacije SDP-a Varazdin

Gradska organizacija SDP-a Varaždin održala je 18. prosinca u Varaždinu IV. Izvještajno-tematsku konvenciju pod nazivom "Jačanje lokalne samouprave – izbori za vijeća mjesnih odbora 2015".

Na konvenciji je jednoglasno prihvaćeno izvješće o radu Gradske organizacije SDP-a Varaždin koje je za proteklo jednogodišnje razdoblje podnio predsjednik Vjeran Radelić, a tematski dio bio je posvećen nadolazećim izborima za vijeća mjesnih odbora u 2015. godini.

- Mjesni odbori oblik su neposrednog utjecaja građana na planiranje i provedbu javnih politika i njihovo sudjelovanje u odlučivanju o pitanjima njihovog svakodnevnog neposrednog interesa. U našem gradu velik značaj pridaje se sustavu mjesne samouprave i njenom funkcioniranju. Proračunom su predviđena sredstva za rad mjesnih odbora, a mjesni odbori sudjeluju u kreiranju programa vezanih za poboljšanje uvjeta stanovanja, očuvanja okoliša, donošenja prostornih planova i drugih pitanja od neposrednog interesa građana. Cilj je Gradske organizacije SDP-a Varaždin kvalitetnim odlukama, izbornim listama i programima odgovoriti na izazov dobivanja više vijećničkih mandata na izborima 2015. te motivirati članstvo i naše simpatizere da izađu na izbore - zaključeno je na izvještajno-tematskoj konvenciji.

{gallery}Izvjestajno-tematska konvencija Gradske organizacije SDP-a Varazdin{/gallery}

Komentari