NOVI MAROF

Foto - Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Novog Marofa

Objavljeno: 03.06.2021. 08:23

Zadnja izmjena: 03.06.2021. 10:20

U velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin jučer je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Novog Marofa.

S liste koalicije HDZ, HSS Braće Radić, HNS i HSU u Gradskom je vijeću Novog Marofa deset članova: Vinko Pošta, Mladen Benjak, Zvonimir Puškadija, Vladimir Vuger, Zdravko Maltar, Miro Sabolić, Josip Pofuk, Dragutin Đakmanec, Ivica Šantek i Ivica Đurin.

SDP je osvojio tri mandata, a njihovi vijećnici su Mladen Smoljanec, Nataša Husaina i Marijan Gradišćak. Domovinski pokret i Reformisti osvojili su po jedan mandat, pa je s liste Domovinskog pokreta u Gradsko vijeće ušao Josip Gazdek, a s liste Reformista Luka Brezovec.

Na konstituirajućoj sjednici Mladen Benjak izabran je za predsjednika Gradskog vijeća, a Ivica Šantek i Zvonimir Puškadija za njegove zamjenike. Sva trojica izabrana su jednoglasno.

Novoizabrani predsjednik Mladen Benjak zahvalio je svima na povjerenju kazavši kako će to povjerenje nastojati opravdati te biti objektivan predsjednik. - Nastojat ću da ova vijećnica bude mjesto tolerancije i međusobnog uvažavanja. Očekujem demokratsko okružje i konstruktivne rasprave – rekao je Benjak.

Dodao je kako će u Gradskom vijeću sigurno biti i kritika i prijepora, no kako svi moraju imati isti cilj, a to je razvoj Novog Marofa i boljitak svih stanovnika. - Sve vijećnike pozivam na suradnju bez obzira na to kojim strankama ili klubovima pripadali. Samo s dobrom suradnjom možemo donijeti dobre odluke, a samo s dobrim odlukama možemo ići prema boljoj budućnosti – zaključio je Benjak naglasivši kako očekuje dobru suradnju i s gradonačelnikom Jenkačem, njegovim zamjenikom, kao i gradskim službama.

Gradonačelnik Siniša Jenkač, pozdravivši sve prisutne i čestitavši im na mandatu, naglasio je kako su njegova vrata uvijek otvorena za sve prijedloge. - Vjerujem da ćemo iduće četiri godine dobro i kvalitetno surađivati na korist svih građana Novog Marofa. Sve prijedloge prihvaćam i trudit ću se uvrstiti ih u proračun kako bismo ih na kraju i realizirali - kazao je Jenkač dodavši kako očekuje kvalitetan rad Gradskog vijeća i rješavanje problema građana Novog Marofa.

Komentari