gradsko vijeće

U otpad bacate pelene ili tekstil? Evo što je o tome rečno na sjednici Vijeća

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.09.2022. 11:54

Zadnja izmjena: 27.09.2022. 11:54

Stanje u Čistoći, odnosno odvoz otpada bila je jedna od tema na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća.

HDZ-ovu vijećnicu Silviju Cupar zanimalo je zašto je Čistoća smanjila broj odvoza ljubičastih kanti na dva puta mjesečno, dok je vijećnik Ivan Čehok za govornicom pročitao, kako je rekao, dopis jedne građanke u kojem se ona također osvrće na odvoz ljubičastih kanta za pelene i tekstila, kao i povećanje cijena odvoza.

- Obećali su nam smanjiti cijene smeća. Ne da nisu smanjili nego su ih povećali za 30, a nekad i za 40 posto, kako koji mjesec. Najgore je to što pelene odvoza svaka dva tjedna i što se teksil u jednoj ulici pokupi, a u drugoj su nam rekli da moramo sami voziti. Uz sve cijene, postavljam pitanje dokle ćemo mi građane trpjeti ove promjene - pročitao je Čehok pismo građanke.

'Morali smo stabilizirati Čistoću'

Govoreći o Čistoći, gradonačelnik Neven Bosilj najavio je konferenciju za medije na kojoj će, rekao je, govoriti o stanju u Čistoću u proteklih godinu dana kao i o 'zatečenom stanju'.

- Mi smo morali stabilizirati Čistoću. Bivša uprava je potrošila svih 20 milijuna kuna i poslovala sa 3 milijuna kuna minusa. Tvrtka je bila praktički pred stečajem. Ona je sada stabilizirana i potpisao sam odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuđača za 315 polupodzemnih spremnika i sljedeće proljeće će sve više stambenih objekata imati  takve spremnike i tada će se naplaćivati prema odloženom otpadom. Ići će se na promjenu modela napalte kada se steknu uvjeti za to - odgovorio je gradonačelnik Bosilj.

Komentari