tema savjeta mladih

Oglasili se i mladi HDZ-ovci: 'Dosadašnji rad i angažman Lukavečkog je jednak nuli''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.03.2019. 11:11

Zadnja izmjena: 07.03.2019. 11:11

Lovro Lukavečki, predsjednik Foruma mladih SDP-a naveo je kako je odbor za izbor i imenovanje Gradskog vijeća odbio njihove članove, ali i Reformiste za ulazak u Savjet mladih (navodno zbog toga što nisu dostavili okvirni Program rada).

Ubrzo su se javili iz Grada Varaždina i poručili kako su 'okvirni prijedlozi programa rada' uvijek bili navedeni u uvjetima javnog poziva te da se ne radi o nikakvoj politički uvjetovanoj odluci već o neispunjavanju formalnih uvjeta. Svoje priopćenje poslali su i Reformisti koji navode kako je odluka da njihov član ne uđe u Savjet mladih - politička.

Danas su se pak priopćenjem oglasili i mladi HDZ-ovci, odnosno njihov predsjednik Tin Jurak koji je napisao kako mladi mladima prije svega trebaju nuditi aktivnosti i projekte koje su spremni i imaju znanja i sposobnosti da provode, te da mladi ne trebaju politikanstvo i nabacivanje političkim frazama kao što to radi Lukavački. - Iako on ima velike mogućnosti da kroz Savjet mladih u Županiji i Gradu pokrene mnoge teme i rješavanje problema, dosada je njegov rad i angažman jedan nuli - poručuje Jurak i dodaje kako Lukavečkom nitko nije prigovarao njegovu stranačku pripadnost iako on spominje ''političku pozadinu'' ovih odluka. 

 

Komentari