bura nakon sjednice

Oglasio se i predsjednik vidovečkog Vijeća: "Evo zašto sam mu oduzeo riječ"

Nakon priopćenja kojim se oglasila vidovečka oporba, a na koje je reagirao i načelnik Vidovca Bruno Hranić, sada se priopćenjem za javnost oglasio i predsjednik vidovečkog vijeća Zdravko Pizek. On oštro opovrgava tvrdnju oporbe da je prekinuo sjednicu općinskog vijeća, te jednako kao i načelnik Hranić, vijećnika Klopotana proziva za...
Objavljeno: 06.02.2020. 12:58

Zadnja izmjena: 06.02.2020. 13:37

Nakon priopćenja kojim se oglasila vidovečka oporbena vijećnica Ines Pavleković, a na koje je reagirao i načelnik Vidovca Bruno Hranić, sada se priopćenjem za javnost oglasio i predsjednik vidovečkog vijeća Zdravko Pizek.

>>Prekinuta sjednica vidovečkog vijeća - evo što kažu glavni akteri

Pizek oštro opovrgava tvrdnju oporbe da je prekinuo sjednicu općinskog vijeća, te jednako kao i načelnik Hranić, vijećnika Klopotana proziva za neprimjereno ponašanje.

- Jedino što sam ja kao predsjednik vijeća prekinuo je neprimjeren istup i vrijeđanje drugih vijećnika od strane vijećnika Klopotana, nakon čega je sjednica zatvorena prema poslovniku o radu – poručuje Pizek.

Predsjednik vijeća nadalje navodi kako je Klopotana upozoravao da se „drži teme“, te da mu je riječ oduzeo tek nakon nekoliko opomena – „zbog vrijeđanja i omalovažavanja“, kako je napisao. Glede sredstava kojima raspolaže Zajednica sportskih udruga, Pizek kaže sljedeće:

- Proračun i sredstva za sport podržao je i sam vijećnik Klopotan, a Općina sredstva Zajednici doznačuje prema prihvaćenim kriterijima – zaključuje Pizek, koji smatra, kako proizlazi – da Klopotan na neki način lobira za sportsku udrugu kojoj je sam na čelu a nauštrb drugih članova Zajednice.

Komentari