OTVORENA BIRALIŠTA

Ogroman interes: U Cestici više od 50 promatrača nadgleda izbore za načelnika i Općinsko vijeće

Objavljeno: 20.03.2016. 08:29

Zadnja izmjena: 20.03.2016. 16:33

Foto: Arhiva

Otvaranjem 13 birališta jutros u 7 sati su počeli prijevremeni izbori u Općini Cestica koja nije uspjela u zakonskom roku donijeti proračun za 2016. godinu...

Kako doznajemo od dipl.iur. Marije Levanić-Škerbić, predsjednice Općinskog izbornog povjerenstva, za izbor načelnika Općine i Općinsko vijeće vlada nezapamćeni interes javnosti.

- Na području Varaždinske županije prijevremeni izbori održavaju se jedino u Općini Cestica i nadgledat će ih više od 50 stranačkih i nezavisnih promatrača. To ne čudi jer se u proteklom razdoblju dosta mještana politički aktiviralo i dalo svoju podršku različitim političkim opcijama – naglasila je Levanić-Škerbić.

Na popisu birača s pravom glasa je 4.649 mještana općine Cestica. Na kandidacijskim listama su četiri kandidata za načelnika, i ukupno je pet lista za Općinsko vijeće.

Podsjećamo, kandidat grupe birača za načelnika je Stjepan Bistrović, a njegov je zamjenik Ivan Posavec. Tu je i kandidat HNS-a i SDP-a Mirko Korotaj sa zamjenikom Žarkom Rodešom.

Slijedi kandidat HDZ-a Tomislav Lazar i zamjenik Antun Daljavec, te kandidat NS- Reformisti Nikola Ščuric na čijoj je listi kao zamjenik istaknut Josip Adamić.

U Općinskom vijeću za 15 mjesta istaknute su liste spomenute grupe birača, kojoj je nositelj Stjepan Bistrović, zatim HDZ-a, čiji je nositelj Tomislav Lazar.

Slijedi lista  HNS-a i SDP-a, kojoj je nositelj Mirko Korotaj, potom lista Hrvatske stranke reda, kojoj je nositelj Stjepan Pavlović, te lista Reformista kojoj je nositelj Ivan Dobrotić.

Tijek izbora danas tijekom cijelog dana možete pratiti na portalu eVaraždin, gdje vam donosimo prve podatke Državnog izbornog povjerenstva o izlaznosti, a iza 19 sati i prve neslužbene rezultate.

 

Komentari