novi vijećnici

Općina Trnovec ima novo Općinsko vijeće

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.06.2017. 12:22

Zadnja izmjena: 13.06.2017. 12:25

Općina Trnovec Bartolovečki jučer je dobila novo Općinsko vijeće. U sljedeće četiri godine vodit će ga Mario Sačić.U Općinskom vijeću je osmero vijećnika koalicije HNS-SDP-HSU, koja je na izborima dobila 50,08 posto glasova. HSS ima troje vijećnika, kao i HDZ, a  Narodna stranka – reformisti ima jednog vijećnika.

Na sjednici je bilo 14 od 15 izabranih vijećnika, a oni su većinom glasova za predsjednika Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog izabrali Marija Sačića, a za jednog od potpredsjednika Božidara Poljanca. Drugi potpredsjednik, iz redova predstavničke manjine, bit će izabran naknadno.

Sačić, koji je Općinsko vijeće vodio i u prošlom mandatu, u svom je obraćanju istaknuo da se nada suradnji svih vijećnika te da je dobro što je povećan broj vijećnica, kojih je u ovom sazivu trećina, odnosno pet od ukupno 15 članova Vijeća.

Podsjetimo, povjerenje mještana da i u sljedeće četiri godine vodi Općinu Trnovec Bartolovečki dobio je načelnik Zvonko Šamec. Poziva na suradnju u Općinskom vijeću kao što je bila u prethodnom mandatu.

– Svi koji žele raditi za dobrobit mještana naše općine, nadam se njihovoj suradnji. U protekle četiri godine smo imali vrlo dobru suradnju, nadam se da će biti i u ovom mandatu. Ne trebamo svi isto misliti, ali surađivati svakako možemo. Sve što bude dobro ponuđeno za naše mještane, uvijek će se prihvatiti, bez obzira s koje strane dolazi – izjavio je načelnik Šamec nakon konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća te najavio neke projekte i odluke koji će se uskoro naći na sjednicama Vijeća.

– Imamo puno planova i projekata. Prvi smo se prijavili na mjere za cestovnu infrastrukturu i društvene domove, a imamo spremne projekte i za nove natječaje. U Trnovcu će nakon izgradnje kanalizacije trebati obnoviti ulice. Gotov je projekt javne LED rasvjete i to će ići na sjednicu Općinskog vijeća, 590 stupova javne rasvjete čime bi pokrili cijelu općinu. Veliki projekt pred nama je aglomeracija za naselja Bartolovec i Žabnik – rekao je načelnik Šamec.

Komentari