ultimatum od 60 dana

Jesu li Čistoća i HNS-ove općine na tragu dogovora? Ovo su riječi utjecajnog HNS-ovca

Objavljeno: 08.02.2022. 10:42

Zadnja izmjena: 08.02.2022. 11:35

Gostujući danas u eTV studiju novi predsjednik gradskog HNS-a osvrnuo se i na pitanje ultimatuma koji su općine postavile Čistoći, ukoliko ne dođe do zajedničkog dogovora.

  • Koliko će plaćati Varaždinci ako Čistoću napusti 12.000 korisnika? Ovo znamo za sada, više ovdje.

Igor Klopotan načelno je izrazio stav kako će se općine i Čistoća dogovoriti, a kritičan je bio u pogledu zapošljavanja zamjenika direktora.

- Čistoća nikada nije imala zamjenika direktora kojeg su sada postavili, podigli su plaće direktoru i pokušali to sve prevaliti preko leđa građana, što nije dobro. Oni su trebali odmah na početku mandata napraviti reviziju poslovanja, naći uštede unutar Čistoće i smanjiti cjenovni udar na građane. To još uvijek stignu - zaključio je Klopotan.

Klopotan: Preko građana pokušavaju prevaliti plaće direktora

Inače, novi predsjednik HNS-a smatra kako je grad Varaždin na rubu prijevremenih izbora, iako nije želi dati konačnu ocijenu rada gradonačelnika Nevena Bosilja. 

- Vidljivo je iz aviona da on ne vlada odnosima u koaliciji i da će morati povući neke radikalne poteze, pa čak i prijevremene izbore, za koje smo mi spremni - rekao je Klopotan.

Dodao je - - Bosilj mora ove godine ponuditi rješenje za bale u Brezju i Kućansku rampu. Zašto ove godine? Krajem ove godine je on već skoro na polovici mandata i građani očekuju od njega da ponudi rješenje i krene u realizaciju.

Komentari