problem u općini

Mještani Donje Voće požalili se Batiniću - evo koji je razlog

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.11.2018. 13:31

Zadnja izmjena: 15.11.2018. 13:31

Projekt Hrvatskih voda kojim se želi izgraditi retencija/akumulacija Bahunsko u Donjoj Voći prihvaćen je od strane Općinskog vijeća, a kako javljaju iz HNS-a, mještani Općine Donja Voća sada su se vezano uz taj projekt požalili Miloradu Batiniću, predsjedniku Kluba zastupnika HNS-a i gradonačelniku Ivanca

Mještani Voće naime tvrde kako bi im izgradnja retencije i akumulacije trajno onemogućila mogućnost bilo kakvog daljnjeg održivog života na ovom području. Kako napominju, gradnjom  bi se stanovništvo ugrozilo zbog mogućeg plavljenja kao i sam centar Donje Voće, te sigurnost osnovne škole kao i dvadesetak kuća nizvodno do sela Stolniki, pri čemu bi se pojedine kuće našle unutar brane u samoj zoni izgradnje nasipa.

Batinić je naglasio kako poštuje odluku Općinskog vijeća, ali napominje kako temeljem njihovog zahtjeva  Hrvatske vode trebaju razmisliti o drugoj lokaciji za retenciju.

- Ne može se dopustiti da se bez ozbiljno provedene javne rasprave i uključivanja građana u tako opsežan infrastrukturni projekt koji je od značaja za velik broj ljudi, uđe u zahvat koji bi, po svemu sudeći, trajno, nepovratno i ozbiljno mogao uništiti kvalitetu života stanovništva čak pet naselja – zaključio je Batinić.

Batinić je u međuvremenu očitovanja o projektu zatražio od generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i od direktora VGO-a za Muru i gornju Dravu Danijela Bunića.

Komentari