osnivačka skupština

Osnovan SDP-ov Savjet za ratne veterane Varaždinske županije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.03.2020. 13:32

Zadnja izmjena: 06.03.2020. 13:37

Osnovan je SDP-ov Savjet za ratne veterane Varaždinske županije, a za njegovog je predsjednika izabran Slavko Herceg.

Predsjednica varaždinske Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora naglasila je da su veterani za SDP iznimno važna tema.

-Riječ je o veteranima Drugog svjetskog i Domovinskog rata na čijim je pobjedama utemeljena Republika Hrvatska, te moramo voditi računa o svim tim ljudima koji su dali svoje živote ili svoje zdravlje za očuvanje suvereniteta Republike Hrvatske. Izuzetno smo ponosni što je SDP sa svojim brojnim članovima neposredno sudjelovao u tim teškim vremenima. To su naši ratni heroji, ljudi vrijedni poštovanja i prema njima i njihovim problemima trebamo se odnositi odgovorno i s poštovanjem i iz tog razloga osnivamo danas Savjet – rekla je Antolić Vupora.

Koordinator svih savjeta SDP Varaždinske županije Bruno Ister, osobito je naglasio značaj tog savjeta kojem je zadaća briga o svim ratnim veteranima, pa i onima koji su danas nepravedno zanemareni i zaboravljeni.

Uoči osnivanja Savjeta za ratne veterane, delegacija SDP-a na varaždinskom je groblju položila cvijeće i zapalila svijeće u znak sjećanja na sve one koji su za slobodu i neovisnost države dali svoje živote.

 

Komentari