Osnovana županijska Zajednica poduzetnika i obrtnika HDZ-a

Objavljeno: 20.12.2014. 19:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: HDZ Varaždinske županije

Izvor: galerija-images/Zajednica poduzetnika i obrtnika HDZ-a Varazdinske zupanije

Hrvatska demokratska zajednica Varaždinske županije osnovala je Zajednicu poduzetnika i obrtnika stranke.

Za predsjednika Zajednice izabran je dugogodišnji član stranke iz Ljubeščice i poznati poduzetnik Dragutin Gotić koji je prilikom izbora naglasio da u državi ima sto tisuća poduzetnika i obrtnika, a  s njihovim djelatnicima taj broj prelazi preko 400 tisuća, dok na Varaždinsku županiju otpada 35.000 djelatnika iz realnog sektora.

- Niti jedna politička opcija ništa nas ne pita niti nam se obraća kao svojim biračima. Svi se oni obraćaju svojim stranačkim tijelima i javnom sektoru. A mi smo ti koji punimo općinski, županijski i državni proračun. Mi smo ti koji moramo raditi ono što ne želi ni vlada ni ministarstva, sami moramo svakodnevno provoditi reforme, a to znači da radimo više, bolje, nažalost često i jeftinije  Ako želimo opstati na domaćem ili opakom globalnom tržištu moramo svaku slobodnu kunu investirati u novu tehnologiju. Ako se želimo i razvijati onda moramo investirati u nove proizvode i nova tržišta ovako osiromašeni bez podrške države i  poslovnih banaka to vrlo često nije moguće – naglasio je Gotić.

Prema programu rada, Zajednica poduzetnika i obrtnika HDZ-a Varaždinske županije zauzima se za interese slobodnog poduzetništva, slobodnu tržišnu utakmicu, stvaranje povoljne poduzetničke klime, podizanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i stabilnost hrvatskog gospodarskog sustava u cijelosti.

{gallery}Zajednica poduzetnika i obrtnika HDZ-a Varazdinske zupanije{/gallery}

Komentari