reakcija

Komora medicinskih sestara: Natalija Martinčević omalovažila je cijelu našu profesiju

Objavljeno: 03.02.2022. 19:59

Zadnja izmjena: 03.02.2022. 20:10

Foto: Arhiva

Hrvatska komora medicinskih sestara osudila je današnju izjavu saborske zastupnice Natalije Martinčević, koja je rekla kako je lokalni HDZ smijenio "vrhunskog neurokirurga" i postavio "čovjeka koji diplomirao sestrinstvo" i koji je "usput načelnik općine".

- Ovom izjavom ne da je omalovažila sposobnosti i kompetencije ravnatelja OB Varaždin nego i sve medicinske sestre i tehničare odnosno cijelu sestrinsku profesiju - rekao je predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara, Mario Gazić, a prenosi Večernji list.

Pojasnili su kako je takav istup sramotan jer je Martinčević, naglasivši činjenicu da je diplomirao sestrinstvo dovela u pitanje znanje, sposobnost i kompetencije ravnatelja OB Varaždin. Dodali su da je riječ o magistaru socijalne gerontologije, koji je Općoj bolnici Varaždin zaposlen od 1994. godine gdje je do danas obnašao različite dužnosti, uključujući i onu zamjenika ravnatelja.

- Ovakvo omalovažavanje sestrinstva potpuno je neprihvatljivo i sramotno. Medicinske sestre i tehničari oduvijek su, a posebice u epidemiji koja traje već dvije godine, na prvoj liniji borbe za svoje pacijente. Ovom izjavom ne da je omalovažila sposobnosti i kompetencije ravnatelja OB Varaždin nego i sve medicinske sestre i tehničare odnosno cijelu sestrinsku profesiju - poručuju iz Komore.

 

Komentari