Uz zabavu i kreativne radionice Marof krenuo u neformalno učenje mladih

Objavljeno: 17.11.2015. 11:16

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 13:32

Foto: Mladi za Marof

U subotu, 07. studenog 2015. godine, u prostorijama udruge Mladi za Marof, održano je svečano otvorenje Centra za neformalno učenje uz društvene igre, prezentacije i radionice.

Udruga Mladi za Marof (MZM) djeluje punih 10 godina u kojih je kroz Udrugu prošlo mnogo članova i provedeno je mnogo projekata, kako lokalnih tako i međunarodnih, od kojih su neki postali i tradicionalni, a s ovim novim projektom Centra za neformalno učenje želi se iskoristiti i podijeliti dosad stečeno znanje članova MZM-a sa svim našim novomarofčanima!

Cilj Centra je da se osigura mladima i ostalim građanima Novog Marofa mjesto gdje će moći steći nova znanja i unaprijediti vlastite vještine i kompetencije važnih za osobni razvoj, osposobljavanja za rad te uključivanja u razne socijalne aktivnosti.

Kako bi Centar što kvalitetnije djelovao krenulo se s povezivanjem organizacija civilnog društva, javnih ustanova i ostalih zainteresiranih partnera s područja Grada kako bi se kreirao što bogatiji i kvalitetniji program.

Uvod u krcati raspored prvog dana rada Centra bile su dobre, stare društvene igre . Na koji način bolje pripremiti društvo na socijalnu i društvenu suradnju i zajedničko učenje uz solidaran duh?



Zabavnim igrama uslijedila je slikarska radionica pod vodstvom stručne voditeljice iz Galerije Bukovčan. Svi prisutni mladi sudionici mogli su iskušati svoje slikarske vještine, upoznati svoj skriveni talent ili dokazati svoje superiorne vještine sa kistom u ruci.

Nakon slikarske radionice obilježilo se 10 godina djelovanja udruge koja je omogućavala mnoge aktivnosti kroz sve ove godine. Nije bilo vatrometa, ni šampanjca, deseti rođendan se oko 18:00 obilježio jednom izložbom fotografija u kojoj su obuhvaćeni svi važniji događaji njihovog djelovanja. Cijeli ugođaj upotpunio je gradonačelnik Siniša Jenkač rezanjem trake, čime se Centar za neformalno učenje mogao smatrati otvorenim i funkcionalnim . 

Kada je centar bio i službeno otvoren, predstavljen je i projekt Erasmus+, čija je sljedeća destinacija Poljska. Projekte financira EU i oni su jedan od glavnih aktivnosti Mladih za Marof.

Komentari