Otvoreno parkiralište i rasvjeta u krugu bolnice u Klenovniku

Objavljeno: 06.11.2015. 16:31

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 14:51

Danas je u Klenovniku u krugu Specijalne bolnice za plućne bolesti i TBC Klenovnik službeno otvoreno parkiralište i rasvjeta. Time je u potpunosti uređena bolnička interna prometnica, a novopostavljena led rasvjeta trošit će dvostruko manje struje.

Vrijednost cijele investicije iznosi 1.750.000,00 kuna i financirana je iz decentraliziranih sredstava te iz vlastitih sredstava. Novoobnovljeni prostor otvorili su pomoćnik ministra zdravlja doc. dr. sc. Dragan Korolija Marinić, dr. med., a otvorenju su nazočili predstavnici Varaždinske županije, saborski zastupnici prošlog saziva Hrvatskog sabora, te predstavnici Općine Klenovnik.

Tom je prilikom ravnatelj Opće bolnice u Varaždinu istaknuo:

- Klenovnik spada pod Opću bolnicu Varaždin, a investicija se vuče iz 2004. godine s obzirom da je park pod zaštitom prirode. Prometnica, parkiralište i rasvjeta sada su na nivou kakvom trebaju biti, rekao je Mladen Smoljanec.

S njim se složio i Andrija Golub koji je devet godina bio ravnatelj bolnice u Klenovniku, a trenutno je pročelnik službe budući da su se bolnice u Klenovniku, Novom Marofu i Varaždinu ujedinile pod zajedničkim ravnateljem. Naglasio je da je investicija važna zbog prometne povezanosti jer je stara cesta bile bez adekvatne podloge i uništena: 

- Još 2004. smo pokušali ostvariti ovaj projekt, ali čekali smo suglasnost Ministarstva jer su prioriteti tada bili oprema i namještaj. S obzirom da smo sada dobro opremljeni uspjeli smo zatvoriti investiciju dobrim poslovanjem. Ujedno smo prešli djelatnost Varaždinske županije te pacijenti i posjetitelji dolaze iz cijele Hrvatske, a sada im je dolazak olakšan, zaključio je Golub.

Komentari