Ove subote varaždinski obrtnici preuzimaju centar grada u svoje ruke

Objavljeno: 22.04.2015. 11:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: V. Mihalić

Drugu godinu zaredom, varaždinski će obrtnici ove subote, 25. travnja, u svoje ruke preuzeti centar Varaždina, njegove trgove i ulice te održati Obrtnički ulični sajam.

Kao i prošle godine, Obrtnički ulični sajam održavat će se na potezu od Franjevačkog trga preko varaždinskog Korza do Kukuljevićeve ulice, a bit će 30-ak štandova s različitom ponudom zanimljivih proizvoda.

- Bit će oformljeno osam timova, a predstavit će se naši frizeri, dizajneri, modni kreatori, kozmetičari, cvjećari uz podršku naših prijetelja iz Oldtajmer kluba koji će i ove godine svoje limene ljubimce dovesti na razgledavanje - istaknula je Biserka Keliš iz Udruženja obrtnika.

Planiran je i raznovrsni program od igraonica za djecu i izložbi, do plesna i fitness vježbanja. Nastupit će i ovogodišnji gosti iz Križevaca, Potkalnički plemenitaš koji će točno u podne nastupiti na Korzu. Kraj zgrade FOI-a bit će i gastrokutak gdje će posjetitelji sajma moći kušati delicije varaždinskih obrtnika, a frizeri će besplatno šišati naše sugrađane.

Ovogodišnji sajam ima i humanitarnu notu, a skupljat će se knjige i slikovnice za djecu iz malog mjesta Žažine u Sisačko-moslavačkoj županiji.

- Pozivamo sve naše sugrađane koji mogu da pomognu ovim mališanima tako što će darovati knjigu, slikovnicu ili neku didaktičku igračku jer su to dijeca do četvrtog razreda osnovne škole, a želja im je imati knjižnicu - istaknula je Ksenija Plavec Fiket.

U sklopu manifestacije održat će se i svečana sjednica Skupštine udruženja obrtnika, a kuhat će se i obrtnički kotlić, koji će biti natjecateljskog karaktera. Navečer u 19 sati, kao šlag na torti bit će modna revija u prostorijama Obrtničkog doma u Kukuljevićevoj ulici, a predstavit će se naši vrsni modni kreatori.

- Događanja će na ulicama i trgovima započeti u 9 sati ujutro, a trajat će do 13 sati. Još jednom pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže i vide što su im obrtnici pripremili. Prošle godine je bilo kiše i hladno vrijeme, ali ove godine je najavljeno lijepo sunčano vrijeme u subotu tako da se nadamo što većem odazivu naših sugrađana - istaknuo je Boris Kos, predsjednik Udruženja obrtnika.

Podršku održavanju sajmu dao je i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji je naglasio kako je suradnja između Udruženja i Grada jako dobra te da zajednički rade na tome da se što više obrtnika održi i u ova teška krizna vremena.

 

 

Komentari