ekskluzivno

Ovo je dokument kojeg je Ister uputio šesnaestorki, a kojeg oni smatraju - priznanjem

Goran Kaniški, koji je jučer gostovao u eTV studiju, činjenicu da im je Ister uputio dopis smatra potvrdom da su bili u pravu...
Objavljeno: 02.02.2022. 08:26

Zadnja izmjena: 02.02.2022. 08:35

U posjedu smo dopisa kojeg je direktor Varkoma uputio prema šesnaest načelnika i gradonačelnika koji su tražili preispitivanje zakonitosti njegova imenovanja, kako isto ne bi dovelo do eventualnih penalizacija po EU projektima koji su u tijeku, te čija se vrijednost mjeri u stotinama milijuna kuna.

Goran Kaniški, koji je jučer gostovao u eTV studiju, činjenicu da im je Ister uputio dopis smatra potvrdom da su bili u pravu.

- Dopis je potpisao postojeći direktor, da će se poslovanje uskladiti u roku od šest mjeseci s novim Zakonom. To znači da je inicijativa bila u dobrom smjeru. Nama nije bio cilj nikoga mijenjati. Mi smo odmah i na Skupštini Varkoma rekli kako uopće ne vidimo problem u imenu (Bruni Isteru), nego da se samo popravi način, da bude sve u skadu sa Zakonom.

U dopisu kojem smo došli u posjed između ostaloga piše ovo:

Iz spomenutoga (Zakona o vodnim uslugama i prateće Uredbe, nap.) nevojbeno proizlazi kako su se tek nakon stupanja na snagu Uredbe o uslužnim područjima stekli uvjeti za postupanje po Zakonu o vodnim uslugama te će Varkom d.d. u prije spomenutim zadanim rokovima (rokovima od šest mjeseci, nap.) izvršiti sve svoje zakonske obveze. Dakle, stupanje na snagu Uredbe o uslužnim područjima bio je nužni uvjet za početak procesa usklađivanja poslovanja Varkom d.d. kao jedinstvenog isporučitelja vodnih usluga na području Varaždinske županije, sa Zakonom o vodnim uslugama.

 

Komentari