srdačni susreti

PAKT O NENAPADANJU Niti demantiraju niti komentiraju

Objavljeno: 07.02.2018. 08:52

Zadnja izmjena: 07.02.2018. 09:21

Foto: Arhiva

Načelnik Sračinca Božidar Novoselec otkrio je kako između HNS-a i HDZ-a postoji svojevrsni pakt o nenapadanju, odnosno na razini županijskih odbora obje stranke načelni dogovor da si do kraja mandata međusobno neće dovoditi u pitanje izglasavanje proračuna.

>>NOVOSELEC DALJE S HDZ-OM: "Postoji načelni dogovor županijskih odbora da se ne opstruiramo"

>>Natalija Martinčević: "Sada će vjerojatno iz Sračinca provoditi kurikularnu reformu"

Predsjednik HDZ-a Anđelko Stričak, kojega smo pitali za komentar ove Novoselčeve izjave, nije nam dao izravan odgovor, nego je samo kratko poručio da HDZ u svojim sredinama ima stabilne većine. Predsjednik HNS-a Alen Leverić bio je još manje razgovorljiv, kazavši tek da „treba podržati svaki proračun koji pridonosi dobrobiti građana, bez obzira koja ga politička opcija predlaže“.

Glede situacije do koje je došlo u Sračincu, gdje će se uskoro i formalizirati kolicija HNS-a i HDZ-a, Stričak je rekao da je to pitanje u nadležnosti tamošnje općinske organizacije („budući da je HDZ organiziran po načelu supsidijarnosti“), naglasivši kako ta koalicija ni na koji način neće negativno utjecati na koalicijsku suradnju HDZ-a i Reformista u Županijskoj skupštini.

- S Reformistima surađujemo od 2016. na državnoj razini, od prošle godine i na županijskoj, te smo usmjereni na realizaciju bitnih projekata za kvalitetniji život naših sugrađana. Dio njih je u realizaciji, dio u pripremi, i siguran sam da će do kraja ovog našeg mandata rezultati biti vidljivi – izjavio je Stričak.

Komentari