izborno-izvještajna skupština

FOTO: Paljak ostaje na čelu Reformista: 'Gdje sam nekad kucao, danas su redovi, a nekih više nema'

Objavljeno: 18.04.2018. 20:41

Zadnja izmjena: 19.04.2018. 09:36

Foto: Viktor Hranić

U srijedu navečer održana je izborno-izvještajna skupština županijske organizacije Reformista na kojoj je za predsjednika, bez protukandidata, ponovno izabran Tomislav Paljak, koji je i do sada vodio županijsku organizaciju ove stranke, dok su za potpredsjednike izabrani Krunoslav Blaži i Nenad Košćak.

Podršku njegovom reizboru Natalija Martinčević izrazila je riječima da je njegova osobina „odanost ljudima i idejama“, što je njihovoj stranci, kako je istaknula – važno upravo iz razloga jer im je organizacija u Varaždinskoj županiji ključna u predstojećem razdoblju, a početci su bili teški: „Realizirali smo 244 milijuna europskih sredstava, čime smo prvi u Hrvatskoj a drugi iza nas realizirali su sto milijuna manje. To su podaci Ministarstva financija i građani ih moraju povezivati s našom strankom“, bile su riječi Martinčević.

Premda su oboje izrazili zadovoljstvo porastom broja članova („Gdje smo smo nekad kucali, danas stoje u redu“...), Paljak je bio neuobičajeno izravan citirajući prethodno S.S. Kranjčevića: „Mrijeti ti ćeš kad počneš sam u ideale svoje sumnjati. Energije imam, gorim, a palit ću vatre i u vama - date li mi mandat! Međutim, oni koji su moj tolerantan način komunikacije smatrali slabošću – njih više nema u Reformistima. Obećajem vam Work!-Work!-Work! i želim da se profiliraju novi i stručni ljudi jer mi egzistiramo na rezultatima“, rekao je Paljak.

Jedna od poruka Radimira Čačića bila je na tragu prethodnih govornika, a ovaj put se dotaknuo Živog zida kojemu je u Varaždinskoj županiji podrška narasla na 22,8 posto: „Ogromni napor moramo učiniti da osvjestimo kako je to samoubojstvo, a događa se zato jer građani, vrijedni i radišni – kojima država ništa ne daje, žive na granici siromaštva! Moramo osvjetiti da smo mi jedini koji se ovdje rukama i nogama bore za interese građana ove regije, a to neće biti jednostavno...“, rekao je između ostaloga Čačić.

Komentari