sjednica gradskog vijeća

Parkovi postaju "d.o.o.", no ni to nije prošlo bez rasprave - evo detalja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.07.2021. 19:37

Zadnja izmjena: 13.07.2021. 19:37

Foto: Dino Možek

Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici prihvatilo prijedlog odluke o preoblikovanju trgovačkog društva Parkovi d.d u trgovačko društvo Parkovi d.o.o.

No, nije ovaj prijedlog odluke danas nije mogao proći bez rasprave. Naime, gradska vlast objasnila je kako će ovo preoblikovanje dovesti do ''ekonomičnosti i jednostavnosti funkcioniranja'' .

- Pregledao sam sve tvrtke komunalnih poduzeća koji upravljaju grobljima i zelenim površinama u Hrvatskoj te su oni svi d.o.o. Upravljati d.o.o.-om sa stajališta vlasništva je puno jednostavnije od upravljanja d.d.-om, počevši od samog sazivanja Skupštine društva. - rekao je Bosilj.

S ovakvim objašnjenjem nije se složio vijećnik HDZ-a Damir Habijan koji je rekao kako ne vidi cilj ovog preoblikovanja.

- Vaš prijedlog nije dovoljno objašnjen jer d.d. samo po sebi ima jednostavno poslovanje. Ja sam primijetio da ova Odluka sadrži sve informacije koje takve formalne odluke moraju sadržavati, osim članka 6 koji kaže ''Ovom Odlukom izglasava se nepovjerenje članu Uprave, direktoru trgovačkog društva Parkovi d.d., Alenu Runcu''. Ja razumijem da nova gradska vlast želi svoje ljude. Ipak, ako to idete raditi, onda morate voditi računa da moraju postojati razlozi da biste nekoga opozvali - rekao je Habijan te predložio da se ova točka makne iz odluke s obzirom da su Bosilj i Runac dogovorili sporazum raskid ugovora, što je naposlijetku Bosilj i prihvatio.

''Ovo je farsa''

Vijećnik Ivan Čehok ovo je preoblikovanje pak nazvao ''farsom'', dok pravi razlog Čehok i vijećnik s njegove liste Mario Lešina vide u tome da se smijeni direktor Alen Runac. 

- S obzirom na to da ne možete drugačije smijeniti Runca, vi sada vršite preoblikovanje samo da biste mogli njega maknuti, da biste mogli zadovoljiti apetite svojih koalicijskih partnera. To je ta vaša čuvena meritokracija, biranje najboljih i najsposobnijih, što je već palo na nekoliko prvih ispita. Upozoravam vas da, ukoliko danas ovo napravimo, gospodin Runac će imati otvoren put za tužbu, kao i gospodin Skroza jer ste ga mobingirali i prisiljavali na protuzakonite radnje - između ostalog je rekao Čehok.

 

Komentari