priopćenje medijima

Patafta o poništenju odluke za bale: "Ismijavali su me - ukazivao sam na to"

Objavljeno: 28.04.2019. 15:17

Zadnja izmjena: 28.04.2019. 15:30

Nakon niza reakcija u petak, od kojih je prva bila presica Damira Habijana, danas se o poništenju odluke Gradskog vijeća od strane Državne komisije oglasio i Davor Patafta.

>>Kratka kronologija političke "bombe" dana u problemu bez konca i kraja

Ovaj gradski vijećnik medijima je zapravo proslijedio „stari“ e-mail koji je uputio gradskim vijećnicima, pritom posebno naslovivši predsjednika Vijeća Damira Habijana. Dvije stvari pritom ističe u priopćenju: da se odlučivati uopće nije trebalo „bez više pravnih mišljenja renomiranih odvjetničkih društava“, odnosno da se stvar trebala raspraviti na odobrima Gradskog vijeća uz uvid u bitnu dokumentaciju.

- Podsjećam, Gradsko vijeće je bilo „hitno“ u roku od 24 sata bez ikakvih rasprava odlučiti o rak rani Grada. Neke kolege su, nažalost, na osobnoj razini ismijavale moje ukazivanje na neispravan način donošenja odluka koje se mjere u desetinama milijuna kuna. Ovakvim postupcima Grad nažalost radi korist drugim stranama s kojima je u sporovima i nažalost velike štete građanima – napisao je između ostaloga Patafta.

Podsjetimo, Državna komisija poništila je odluku Gradskog vijeća da se izvan snage stavi odluka prethodnog Gradskog vijeća o izboru zajednice ponuditelja koji bi riješili problem bala. Habijan je od gradonačelnika zatražio prijedlog novog rješenja. Natalija Martinčević sve nazvala "Čehokovim debaklom“. Čehok za sve optužio „Habuša, Martinčević i SDP“, a Davor Patafta u današnjem priopćenju predložio osnivanje stručnog povjerenstva.

Komentari