presica lige za varaždin

Patafta o Vlašiću i Kišiću: 'VARKOM na računu ima 40 milijuna kuna, a ne spušta cijene umirovljenicima'

Objavljeno: 18.05.2017. 13:26

Zadnja izmjena: 18.05.2017. 13:30

Foto: Željko Porobija

Na današnjoj presici Lige za Varaždin tema je bila poslovanje gradskih tvrtki, a osobito Varkoma koji - prema riječima Davora Patafte - na računu ima 40 milijuna kuna, dok se umirovljenicima znaju naplatiti i kamate za neplaćene račune.

Patafta - koji je danas i jedini istupio u ime Lige - istaknuo je da je Varkom tvrtka građana i da na njima ne smiju zarađivati, pa onda još oročavati novac. Račun Varkoma, kako je objasnio, javno je dostupan dokument i može ga se naći u sudskom registru. 

- Kišić slavi s umirovljenicima rođendan, a njegovi ljudi koji sjede u nadzornom odboru znaju za taj novac. Umirovljenici su najbolje platiše, a tako im se zahvaljuje. - izjavio je Patafta. Pritom je napao protukandidate što raspravljaju o manje važnim temama koje vrijede nekih 10-ak milijuna kuna, dok se ne raspravlja o štetama lošeg poslovanja koje - prema njegovom izračunu - iznose 200-ak milijuna, što je ilustrirao s dva stupca blokova papira.

'Još će i nagraditi Vlašića...'

Patafta smatra kako bi se cijene vode morale smanjiti, jer sadašnju praksu naziva izrabljivanjem umirovljenika koji žive od 700-1000 kuna mjesečno. Dodao je i kako imaju saznanja da i druge gradske tvrtke imaju višak novca na računima. Predložio je da se smanje cijene vode - prema njegovom izračunu, one bi punih godinu dana mogle biti 50% niže, a da tvrtka i dalje ne ode u minus. Osobito se osvrnuo na Vlašićev menadžerski ugovor - kojega nije mogao dobiti na uvid, iako misli da se radi o javnom dokumentu. 

- On nije znao upravljati ni vlastitim tvrtkama, jer su mu sve propale. Tvrtke mogu otpustiti svoje direktore zbog grešaka u poslovanju - a on snosi odgovornost za nekih 40 milijuna kuna štete Varkomu. Još će na kraju dobiti otpremninu za nagradu. - rekao je Patafta.

Komentari