izvanredni izbori 2023.

Patafta: Što su političari radili 18 godina? Svađali se. Idemo očistiti Varaždin od bala i takve politike

Objavljeno: 04.04.2023. 13:50

Zadnja izmjena: 04.04.2023. 15:57

Objava kandidacijske liste za Gradsko vijeće Davora Patafte:

Gotovo da i nema političke opcije koja pred nadolazeće izbore nije spomenula bale. Vidimo po plakatima, izjavama u medijima i ostalim javnim istupima da svi obećavaju rješenje tog problema. No, ista ta politika bale nije riješila punih 18 godina.

- Jedini u ova dva desetljeća nisam mijenjao stavove vezane za bale. S dobrom vjerom išli smo u izgradnju MBO-a, koji je VIS na kraju prodao jer smo se nadali da će se netko drugi lakše boriti s politikom blokade i opstrukcija. Jedino što me još veže za MBO je obaveza da pomognem svojim iskustvom. Moji sugrađani nemaju ništa od toga što mi neki sad govore da sam tada bio ispred svog vremena kad smo gradili MBO. Kad sam oslobođen pravomoćno svih optužbi koje mi je politika stavila na leđa, pao mi je kamen sa srca, ali ostala je činjenica da bale i dalje nisu riješene i to me kao čovjeka koji živi u Varaždinu i voli ovaj grad obvezuje da nastavim sve dok se problem bala ne riješi. Ne mogu dopustiti da glupost pobijedi razum i dobrobit ovoga grada – kaže varaždinski gospodarstvenik i nezavisni kandidat Davor Patafta.

A što su 18 godina radili političari?

Svađali su se, međusobno pisali kaznene prijave jedni protiv drugih, sabotirali sva moguća rješenja, a to čine i sada.

- Varaždinska politika dokaz je da glupost zaista nema granica, a problem je što se zbog te bezgranične gluposti u Brezju umjesto gospodarstva razvijaju zaraze, zagađuje vodozaštitno područje, a na kraju se proračunske rupe, koje su se mogle puniti investicijama u gospodarskoj zoni popunjenoj s tonama otpada, pune na način da se građanima uzima iz kućnog budžeta kroz besmislene namete - kaže Patafta.

Politika ne može riješiti bale, jer je politika uzrok problema i glavni krivac.

- U toj sabotaži prednjačili su Ivan Čehok i Radimir Čačić, političari koji su bale 2005. godine smjestili u Brezje i uvjeravali nas da je to privremeno. Oni su već trebali postati bivši. Ali nisu. Oni ne samo da su još prisutni na političkoj sceni, oni tom političkom scenom upravljaju i čine sve da se problem bala ne riješi. A zašto? Jer se boje da ne postanu nebitni, a za njihov ogromni ego to bi bio najveći poraz  – kaže Patafta.

- Ne zaboravimo i HNS i SDP, nekadašnje koalicijske partnere koji sad imaju naknadnu pamet, a zajedno s Čačićem su vodili kolo opstrukcije za rješavanje bala. Sjetimo se cirkusa koji je izvodio Habuš, kao Čačićev pijun. Tu je i Budimo grad, samoprozvani aktivisti, koji su zajedno s Čačićem bili koalicijski partneri ove vlasti, a na kraju direktno izazvali ove izbore nakon što su se raspali – podsjeća Patafta.

- U ovih 18 godina nagledali smo se toliko gluposti, a ako malo prolistamo stare novine, vidimo da su unazad skoro dva desetljeća sve stranke, svi političari, zapravo lagali. Svima je u određeno vrijeme odgovaralo da se problem ne riješi jer bi se onda izgubio smisao njihovog političkog djelovanja, oni očito ne znaju ili ne žele ništa drugo osim svađa - zaključio je Patafta.

Komentari