priopćenje za medije

Pet do 12 koalicija centra predvođena varaždinskim HNS-om predala listu za izvanredne izbore

Priopćenje Hrvatske narodne stranke (HNS)

Objavljeno: 30.03.2023. 13:55

Zadnja izmjena: 30.03.2023. 13:58

Foto: Priopćenje Hrvatske narodne stranke (HNS)

Priopćenje Hrvatske narodne stranke (HNS)

U četvrtak, točno pet minuta do 12, koalicija centra predvođena varaždinskim HNS-om predala je listu kandidata za izvanredne izbore za Gradsko vijeće Grada Varaždina, uz poruku „vrijeme je za pozitivne promjene i drugačije i odgovorne ljude koji znaju i mogu”.

Kako je napomenuo dr. sc. Igor Klopotan, predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati Podružnice Varaždin, svoju su listu simbolično predali pet minuta do 12 jer smatraju sat u Varaždinu otkucava.

- U Varaždinu je „pet do 12”. Vrijeme je da se Gradska uprava konačno pokrene, jer u dvije godine na vlasti aktualno vodstvo nije pokazalo apsolutno ništa, a dosadašnji saziv Gradskog vijeća bio je najgori u povijesti. Vrijeme je za drugačije, odgovorne ljude, koji znaju i mogu donositi odluke i koji će iza njih znati i stajati – rekao je Klopotan.

Kandidacijsku listu koalicije HNS – HSLS – HSS Braće Radić i Laburisti čine mladi i obrazovani ljudi, ljudi s iskustvom te umirovljenici koji su otvorili sve teme bitne za daljnji razvoj Grada i koji će se u svom radu u Gradskom vijeću zalagati za svakog građanina Varaždina.

Inače, HNS-ove ankete pokazuju da, iako je Radimir Čačić iskazao interes za poziciju predsjednika Gradskog vijeća, Reformisti neće ni proći izborni prag što, tvrdi Klopotan, znači da će ga građani poslati u zasluženu političku mirovinu te da ga u sastavu Vijeća prepoznaju kao problem, a ne kao rješenje.

Zoran Vidović, predsjednik Gradske organizacije HSLS-a Varaždin, istaknuo je kako očekuju da će na nadolazećim izvanrednim izborima za Gradsko vijeće građani ponovno dati svoje povjerenje političkom centru koji je dugi niz godina bio na vodećim pozicijama u Varaždinu.

- Vjerujemo da možemo još puno toga napraviti za boljitak Grada, između ostalog, riješiti probleme koji se desetljećima nisu riješili. Tu prije svega mislimo na bale, ali i na daljnji razvoj koji je, nažalost, zastao – poručio je Vidović.

Komentari