reakcija

Petrić: Najveći dioničar VIS Konfekcije je Davor Patafta, a ne moja majka

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.02.2022. 19:25

Zadnja izmjena: 01.02.2022. 19:25

Klub vijećnika HDZ-a na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća nije prihvatio Prijedlog odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja zone "VIS Konfekcija".

Njihov vijećnik Damir Habijan je u svojem obraćanju između ostalog postavio pitanje nalazi li se vijećnik platforme Budimo grad Hrvoje Petrić u sukobu interesa pošto je, kako je naveo Habijan, Petrić direktor većinskog dioničara društva Vis Konfekcija, a njegova majka predsjednica NO i donatorica Budimo grad.

  • Habijan o uređenju zone VIS konfekcija: Vraća li Petrić svojoj donatorici Biserki uslugu?, više OVDJE.

Hrvoje Petrić reagirao je na prozivke Damira Habijana te u priopćenju između ostalog navodi kako nitko od vijećnika platforme „Budimo grad“ nije, ni posredno ni neposredno, dioničar Vis konfekcije.

- Prije svega, nitko od vijećnika platforme „Budimo grad“ nije, ni posredno ni neposredno, dioničar Vis konfekcije. Moja majka, gđa. Biserka Petrić u tom društvu, u kojem je zaposlena preko 40 godina, drži oko 12% dionica te je jedan od 131 dioničara. Najveći dioničar društva je (posredno i neposredno) obitelj gosp. Davora Patafte.  - stoji između ostalog u priopćenju kojeg u nastavku objavljujemo u cijelosti:


Reakcija H. Petrića

Poštovani,

Javljam se ponukan navodima članaka koji su danas objavljeni u lokalnim medijima, a u kojima gradski vijećnik HDZ-a Damir Habijan iznosi optužbe na moj račun.

Prije svega, nitko od vijećnika platforme „Budimo grad“ nije, ni posredno ni neposredno, dioničar Vis konfekcije. Moja majka, gđa. Biserka Petrić u tom društvu, u kojem je zaposlena preko 40 godina, drži oko 12% dionica te je jedan od 131 dioničara. Najveći dioničar društva je (posredno i neposredno) obitelj gosp. Davora Patafte. Svi koji prate moj rad i rad platforme „Budimo grad“ dobro su upoznati s kritičkim pristupom u pogledu poslova Davora Patafte s Gradom Varaždinom, pa je sasvim jasno da ako nekome ne bismo nikad pogodovali, to je upravo – Davor Patafta. 

Smatram da je ovdje najbitnije istaknuti razlog zbog kojeg sam podržao ovu odluku. Smisao i cilj odluke jest u tome da se nekad industrijska zona, a u kojoj je u međuvremenu prestala proizvodnja, prenamijeni u stambeno naselje sa svim popratnim sadržajima. Odluka kojom se omogućuje preobrazba nekadašnjeg industrijskog kompleksa u interesu je grada i svih građana. Njome se nikome ne pogoduje, već se provodi ono što je još prije 15 godina zacrtano, a nikad provedeno.

S druge strane, Damir Habijan, a ni drugi vijećnici HDZ-a, nisu ni jednom riječju dali do znanja zašto odluku neće podržati. Zašto je ta odluka loša za Varaždin i Varaždince? Gdje je korist za pojedince, ili šteta za Varaždin u tome da privatna firma na svom privatnom zemljištu, svojim novcem plati izradu urbanističkog plana uređenja, koji Grad Varaždin nije izradio u 15 godina važenja GUP-a? Konstruktivni Damir Habijan o tome nije rekao ništa. Nije ga briga za firmu koja godinama uredno plaća komunalnu naknadu za neiskorištene nekretnine, nije ga briga za 131 dioničara i poduzetnike na koje se tako često poziva, nije ga briga za razvoj (njegovog) kvarta, brinu ga jedino – Budimo grad i Petrić.

Konačno, gđa. Petrić je jedan od sedamdesetak donatora naše kampanje, i daleko od toga da je bila najveći, kako lažno navodi Damir Habijan. Znamo da je u njegovoj stranci uobičajeno i vraćanje usluga i rasprodaja za sitan novac, ali ne može svakog mjeriti HDZ-ovskim metrom.

Komentari