bildanje mišića

Petrići uoči proračuna otkrili karte? I dalje se potpisuju kao 'Budimo grad'

'Budimo grad' stoji i u njihovom posljednjem priopćenju u kojem navode kako su predsjednici Gradskog vijeća uputili prijedlog odluke o sufinanciranju izvanškolskih aktivnosti djece i mladih....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.11.2022. 08:39

Zadnja izmjena: 22.11.2022. 08:43

Iako je Dubravka Novak ispred Budimo grad u priopćenju za medije poručila kako Ana i Hrvoje Petrić više neće istupati ispred spomenute platforme, čini se kako se njihova mišljenja nisu usuglasila jer se Petrići i dalje potpisuju sa 'vijećnik Budimo grad'.

Tako stoji i u njihovom posljednjem priopćenju u kojem navode kako su predsjednici Gradskog vijeća uputili prijedlog odluke o sufinanciranju izvanškolskih aktivnosti djece i mladih.

- Prihvaćanjem ovog prijedloga svako dijete u dobi od 6 do 17 godina, koje pohađa neku od izvanškolskih aktivnosti na području Grada Varaždina, ostvarivalo bi tijekom školske godine mjesečno sufinanciranje troškova te aktivnosti u iznosu od 15 EUR - stoji u priopćenju.

Kako nadalje poručuju, ova mjera imala bi brojne pozitivne učinke, a između ostalog, potaknulo bi se roditelje da djecu uključe u sportske, glazbene, jezične, znanstvene i druge aktivnosti.

- Veći broj djece uključene u izvanškolske aktivnosti rezultirao bi povećanjem gospodarskih aktivnosti i izravnim vraćanjem uloženih sredstava u gospodarstvo Varaždina. Pri tome bi sloboda da upravo roditelji odaberu aktivnost koju će plaćati doprinijela tome da oni naši sugrađani koji su u svom poslu najbolji, privuku najveći broj polaznika. Konačno, na taj bi se način izbjeglo pogodovanje pojedinim klubovima ili školama koji bi bili bliži izvoru novca, ili koji bi bili bolji u „lobiranju“ - stoji u priopćenju.

Komentari