priopćenje za medije

Petrići: Izbora se ne bojimo, a proračun nismo podržali zbog...

Podsjetimo, na nedavno održanoj sjednici Međustranačkog vijeća Grada Varaždina vijećnici Dubravka Novak i Ivan Obadić izjasnili su se kako će podržati proračun Grada, dok je Hrvoje Petrić napustio sjednicu prije samog izjašnjavanja, a Ana Petrić nije došla na sjednicu...
Objavljeno: 03.01.2023. 09:15

Zadnja izmjena: 03.01.2023. 09:16

"Nikakvo usvajanje nekog 'obligatornog uvjeta' pet do 12 neće osigurati našu podršku za nerad, neispunjenje predizbornih obećanja, kršenje zacrtanih ciljeva i dogovora", navela je danas Ana Petrić u svom priopćenju u kojem obrazlaže zašto nisu podržali proračun Grada.

Naime, u priopćenju koje potpisuju Ana i Hrvoje Petrić te bivši gradski vijećnici Nikola Kumek i Dražen Čelar prozivaju gradonačelnika Nevena Bosilja za stranačko kadroviranje, zatim mjenjanje Odluke o minimalnoj javnoj usluzi zbrinjavanja otpada, pogodovanje investitorima, korištenje medija za samopromociju te biranje skuplje opcije za rješenje bala, a isto navode i kao razloge zbog čega nisu podržali proračun Grada za 2023. godinu. 

- Nakon svega što se dogodilo u proteklih godinu i pol smatramo da svoju političku ozbiljnost i dosljednost idejama koje su nas nagnale da se politički angažiramo možemo pokazati jedino i isključivo uskraćivanjem podrške aktualnoj vlasti. Svako drugo postupanje bilo bi "skakanje samima sebi u usta". I da, svjesni smo da se promjene ne događaju preko noći, međutim, promjene će nastupiti isključivo konstantnim i upornim nametanjem načela i principa za koje se zalažemo. Nikakvo usvajanje nekog "obligatornog uvjeta" pet do 12 neće osigurati našu podršku za nerad, neispunjenje predizbornih obećanja, kršenje zacrtanih ciljeva i dogovora… Izbora se ne bojimo. Oni su jedino rješenje ove situacije - naveli su.

Podsjetimo, na nedavno održanoj sjednici Međustranačkog vijeća Grada Varaždina vijećnici Dubravka Novak i Ivan Obadić izjasnili su se kako će podržati proračun Grada, dok je Hrvoje Petrić napustio sjednicu prije samog izjašnjavanja, a Ana Petrić nije došla na sjednicu. Bosilju su tako na kraju sjednice nedostajale dvije ruke za prolazak proračuna.

Komentari